Panouri radiante cu turmalină – o încălzire neconvențională, avantajoasă care arată și bine

0

Metodele vechi de încălzire – depăşite şi costisitoare

Cu toate că vremea în care încălzirea se primea în doze limitate a apus, încă mai există locuințe sau spații industriale, birouri și așa mai departe, care sunt încălzite de la centralele de bloc. Cu toții știm că acele calorifere nu dau căldură atunci când ne este nouă mai frig, sunt mai tot timpul abia încălzite și primăvara, când deja este cald, funcționează ca prin minune. De aceea, tot mai multă lume caută metode prin care să înlocuiască această sursă de încălzire învechită și, de altfel, destul de costisitoare.

Încălzire cu ajutorul susrselor de energie regenerabilă – panourile radiante

Panou radiant cu infraroşu

Panou radiant cu infraroşu

O alternativă destul de avantajoasă nu doar pentru buzunare ci și pentru mediu sunt sursele de energie regenerabilă. Acestea sunt tot mai multe, tot mai inovatoare, tot mai avantajoase. Printre acestea se numără și panourile radiante cu infraroșu. Panourile de acest tip generează ioni negativi prin intermediul mineralului numit tourmalină care este aplicat pe panou. Aceste panouri radiante sunt destinate încălzirii rezidențiale, spațiilor de birouri, hotelurilor, restaurantelor, spațiilor comerciale sau a magazinelor, spațiilor industriale și a depozitelor.

Panouri radiante pentru încălzire ieftină şi ecologică

Panou radiant infraroșu încălzire SolarWind – panourile radiante transformă energia electrică în energie termică și poate fi folosit în case, apartamente, clădiri de birouri, spaţii comerciale. Setul beneficiază de un sistemul de fixare special al panourilor radiante SolarWind, sistem ce permite instalarea simplă a panoului pe perete şi tavan. Căldura de la panoul cu infraroşu montat pe un perete se propagă uniform de la podea până în tavan și pătrunde în toate colţurile. Astfel un mare avantaj al acestui tip de încălzire este prevenirea igrasiei sau mucegaiului. 90% din energia termică este transferată prin radiaţie infraroșie, iar 10% este transferat prin conversie. Randamentul acestuia este ridicat, de peste 98,5%, sistemul fiind avantajos și la economisirea costurilor de încălzire.

Panou radiant cu turmalină

Panou radiant cu turmalină

Panou radiant pentru încalzire cu turmalină SolarWind folosește sistem termic cu infraroşu, iar mai puţin de 20% din energia cu infraroşu încălzeşte aerul, în timp ce 80% este convertită direct în căldura resimţită de corpurile noastre. Fiind dotat cu un sistem de fixare personalizat, acest panou poate fi montat pe tavan sau pe perete și poate încălzi utilizatorii la o adâncime mult mai mare şi mai eficientă decât o încălzire convenţională, potenţialul de energie fiind mai întâi folosit la convertirea energiei direct în căldură din interiorul corpului şi nu pentru a creea crea temperaturi ce încălzesc pielea doar superficial. Designul elegant şi simplu al panoului radiant SolarWind arată că acest panou poate fi integrat cu uşurinţă în orice tip de încăpere.

Panourile radiante cu turmalină SolarWind funcţionează asemănător soarelui: încălzesc prin intermediul radiaţilor infraroşii, dar fără pericolul radiaţiilor ultraviolete. Razele generate ajung cu uşurinţă în toate colţurile încăperii unde panoul este instalat și sunt absorbite de pereţi şi corpurile prezente, care, la rândul lor, încălzesc aerul.

Acest concept modern face din aceste panouri o alegere practică, ele fiind uşor de instalat, nu ocupă mult spaţiu şi sunt uşor de încorporat în designul unei camera. Ele oferă utilizatorilor și posibilitatea de a le personaliza și de a le utiliza ca un obiect decorativ. Pentru că dispune de un sistem de fixare special se permite instalarea simplă a panoului pe perete şi pe tavan. Această caracteristică este foarte utilă şi în cazul mansardelor, când suprafaţă podelei şi a pereţilor este destul de restrânsă.

Informații mai detaliate despre panourile radiante cu turmalină sunt pe esolar.ro

Share.

Lasa un raspuns