Centrale termice pe cărbuni – de luat în considerare pentru încălzirea cabanei sau a casei de vacanță

0

Surse de încălzire eficientă

Centrală termică pe combustibil solid - lemne, cărbuni şi peleţi

Centrală termică pe combustibil solid – lemne, cărbuni şi peleţi

Pentru omul modern încălzirea spațiului în care locuiește, muncește sau în care își petrece timpul liber este un modus vivendi. Nimeni nu își mai poate închipui viața fără încălzirea termică, desigur în modalități cât mai moderne. O mare problemă a încălzirii sunt costurile ridicate, fie de început, fie ca și plată a facturilor la gaz, ori, după caz, la întreținere. Desigur, acesta nu ar trebui să fie primul criteriu după care să vă ghidați în alegerea unei surse de încălzire eficiente. În acest caz, un prim criteriu poate fi spațiu care necesită încălzire.

Centrale termice pentru încălzirea cabanelor şi caselor de vacanţă

Dacă este vorba de o cabană la munte, de o pensiune sau de o casă de vacanță, o soluție la îndemână și avantajoasă este centrala termică pe cărbuni. Aceasta are avantajul de a putea fi utilizată chiar și în spații mai mari. De asemenea, aceste centrale pe cărbuni oferă utilizatorilor posibilitatea de a alege cel mai convenabil combustibil pentru ei, adică lemn, combustibil solid sau cărbune. În plus, acestea sunt recunoscute ca având o durată lungă de viață, ca fiind ușor de folosit, ca fiind sigure. În schimbul acestor beneficii, utilizatorilor li se cere un singur lucru: izolație cât mai bună a pereților pentru ca puterea termică a acesteia să fie egală cu pierderile.

Centrale şi cazane pe combustibil solid – lemne, cărbuni, peleţi

Centrală termică pe combustibil solid - lemne, cărbuni şi peleţi

Centrală termică pe combustibil solid – lemne, cărbuni şi peleţi

Centrale pe combustibil solid lemne și cărbuni sunt utile pentru cei care au nevoie să încălzească suprafețe mari cuprinse între 380-480mp. Aceste centralele pe combustibil solid au avantajul de a funcţiona cu ajutorul unui combustibil ieftin, ceea ce face din investiţia consumatorilor, una profitabilă. Centralele pot fi folosite cu ușurință în spații precum cabane şi pensiuni. Acestea deţin un sistem inovativ de aerisire a camerei de ardere. În plus, ele funcţionează pe mai multe tipuri de cărbuni, iar cărbunii se pot înlocui cu lemne. Ele dispun de controler standard RK 2001 și au putere de 40-48 KW.

Cazane cu combustibil solid, lemne, peleți, cărbuni este o soluţie de energie termică alternativă care aduce confort, siguranţă şi este la un preț convenabil. Cazanele pe combustibil solid, lemne, cărbuni ce funcţionează atât pe lemne cât şi pe cărbuni pot beneficia opțional și de arzător de peleţi. Acest cazan este ușor de întreținut și curățat prin ușile frontale și se poate adăuga regulator mecanic și controller.

Centrală termică cu cărbuni este foarte utilă pentru suprafețe foarte mari de 3500-4500 de mp. Deși par costisitoare ca și investiție inițială, acestea au un randament de 100%. Investiția făcută se amortizează în timp. Pe măsură ce veți economisi la plata energiei termice, combustibilul folosit fiind unul ieftin, adică lemne sau cărbuni.

Informații detaliate despre centrale termice şi cazane termice aflați pe esolar.ro

Share.

Lasa un raspuns