Centrale și cazane pe peleți – încălzire confortabilă

1

Cum optăm pentru un sistem de încălzire potrivit pentru locuinţa noastră?

Atunci când misiunea voastră este aceea de a alege sistemul de încălzire pentru locuința voatră, fie ea nou-construită sau nu, sunt anumite întrebări pe care vi le puneți: „Cum aleg o centrală termică în funcție de combustibilul consumat? Ce trebuie luat în considerare pentru a alege acel combustibil? Ce factori influențează tipul de centrală achiziționat?” Este adevărat, sunt multe lucruri de luat în considerare, însă nu trebuie să vă panicați, aceste întrebări își găsesc răspunsul destul de repede. Spre exemplu, dacă locuiți la bloc, puteți alege între o centrală electrică sau una pe gaz.

Centrale termice pe combustibil solid – încălzire confortabilă

Cazan termic pe peleţi, lemne şi rumeguş

Cazan termic pe peleţi, lemne şi rumeguş

În schimb, dacă locuiți la casă, puteți instala și o centrală pe combustibil solid. Cum cea electrică este în acest moment cea mai costisitoare metodă de încălzire, cei mai mulți preferă centralele pe gaz sau centralele pe lemne. Pentru cea din urmă variantă aflați că aveți la dispoziție, dacă sunteți dispuși să faceți o investiție, centralele pe peleți. Centralele pe peleți sunt cazane pe lemne, peleți, rumeguș. Aceste centrale pe peleți sunt utile și confortabile în exploatare și pot face ca încălzirea termică să nu mai fie o problemă financiară, să fie mai ieftină față de alte surse convenționale. Centralele pe peleți mai sunt denumite și sobe pe peleți sau centrale pe biomasă. Pot fi mixte astfel încât să funcționeze și cu lemne.

Centrale şi cazane termice pe combustibil solid – peleţi, lemne, rumeguş, cărbuni

Centrale termice pe lemne, cărbuni şi peleţi

Centrale termice pe lemne, cărbuni şi peleţi

Cazanul pe peleți, lemne și rumeguș este o centrală pe peleți cu interior din oţel, schimbător de căldură din oţel de 6 mm şi ventilator de evacuare. Atât serpentina cât şi aerisitorul se pot curăța manual. În plus, aceste centrale pe biomasă au controler de meniu în două limbi și procesor ARM pe 32 bit. Ventilatorul de aerisire este reglabil, în funcție de spațiul disponibil. De asemenea, centrala pe peleți are arzătorul cu aprindere automată, oferind astfel un confort maxim la folosire.

Centrala termică pe peleți și lemne este o alegere de care se poate bucura afacerea sau locuinţa dumneavoastră și veţi beneficia de confort sporit şi economii de lungă durată. În plus, veţi avea un spaţiu care beneficiză de energie termică într-un mod ecologic. Centrala termică pe peleți, rumegus și tocatura de lemne de 6-8 mm cu interior din oțel, schimbător de căldura din oțel de 6 mm și ventilator de evacuare are grilul alcătuit din fontă rezistent la deformări și cazan controlat de două pompe. Capacitatea silozului este de 1,4 m³.

Centralele pe lemne, cărbuni, peleți sunt cazane pe combustibili solizi concepute special pentru a arde cărbuni şi lemne cu umiditate mai mică de 25%. Opţional, utilizatorii pot beneficia și de arzător de peleţi de 6-8 mm. Acest cazan este ușor de curățat prin intermediul ușilor frontale, dar se poate adăuga și regulator mecanic și controller.

Produsele sunt descrise detaliat pe esolar.ro

Share.

Un comentariu

  1. Pingback: Centrale și cazane pe carbuni pentru încălzire | eSolar.ro

Lasa un raspuns