Panourile solare plane şi boilerele termoelectrice, iar grija pentru apă caldă dispare

0

Energia solară este disponibilă tot timpul pentru toată lumea, ea nu poluează şi este gratuită. Până aici nimic nou. Cel mai probabil că ştiaţi deja toate aceste lucruri. Ceea ce este însă foarte important de ştiut este faptul că energia solară, folosită cum trebuie, poate ajuta foarte mult atât mediul înconjurător cât şi utilizatorii dornici să-şi schime modul de viaţă, începând cu schimbarea modului de obţinere a energiei termice. Pentru asta e nevoie de  panouri solare plane cu boiler termoelectric orizontal.

Set de panouri solare cu boiler termoelectric orizontal

Set panouri solare cu boiler

Set panouri solare cu boiler

Unul dintre modelele potrivite pentru această acţiune sunt panourile solare de la Idella Smarty One, fabricate în Germania la set cu un boiler termoelectric orizontal cu 1 serpentină, de 100 litri, cu termometru, bec funcţionare şi supapă de siguranţă. Pe lângă toate acestea setul conţine şi o staţie solară germană, Idroline, cu grup de pompare complet echipat, un controler, de expansiune solar de 12 litri.

În primul rând panourile solare plane au o suprafaţă mare de absorbţie, prin urmare au o putere foarte mare în condiţii de soare puternic, folosind cea mai mare parte a energiei solare ce ajunge pe suprafaţa lor.

Avantajele utilizării panourilor solare plane

În plus, panourile solare plane sunt foarte rezistente având o construcţie ce garantează rezistenţa în timp, la fel ca şi materialele utilizate. Toate acestea conferă şi parametri de funcţionare stabili. Carcasa lor este alcătuită din aluminiu anodizat şi absorbant de cupru tratat cu un strat absorbant cu rezistenţă ridicată de a lungul anilor.

Un alt avantaj major ar acestor tipuri de panouri este faptul că stratul lor absorbant se întinde pe o arie mare, fapt ce favorizează absorbţia selectivă a razelor solare cu pierderi minime de căldură.

Sticla panourilor solare permite razelor solare să treacă, dar este securizată şi tratată pe ambele părţi în aşa fel încât se elimină reflexia radiaţiilor solare, panoul solar primind mai multă energie solară. Şi conţinutul minim de fier ajută la acest aspect.

Panourile solare plane beneficiază şi de izolaţie termică. Aceasta ajută la stoparea pierderilor de energie ale panoului solar. Aceste panouri pot fi destinate pentru încălzirea apei menajere sau pentru aportul la căldură.

Boilerul solar încălzeşte apa până la temperatura dorită. Acesta deţine sisteme de control electronice care pun la dispoziţia utilizatorului multiple funcţionalităţi. Printre acestea se numără modificarea setărilor ce controlează sistemul, diferite funcţii de siguranţă, citirea temperaturii şi, dacă se doreşte, interacţiunea cu un sistem electric sau bazat pe gaz pentru încălzirea apei.

Mai multe tehnologii solare de încălzire şi seturi de panouri solare cu boilere termoelectrice găsiţi pe esolar.ro

Share.

Lasa un raspuns