Reşiţa – Caraş Severin, locul potrivit pentru centrale eoliene şi panouri solare fotovoltaice

2

După cum probabil că ştiţi deja, Caraş Severin este locul unde s-a construit primul parc eolian din ţară. Astfel, s-a dovedit prin fapte că acest judeţ este prielnic instalării de turbine eoliene. Nici când vine vorba de energia solară nu trebuie ignorat, Caraşul având aproximativ 1550 kWh/ m² pe an.

În Caraş Severin se pot face investiţii în energia eoliană şi energia solară

Instalaţie solară termică cu panouri solare cu tuburi vidate şi boiler termoelectric

Instalaţie solară termică cu panouri solare cu tuburi vidate şi boiler termoelectric

Aşadar, dacă sunteţi din judeţul Caraş şi v-aţi convins că energia verde este o investiţie potrivită, trebuie să ştiţi că există distribuitori şi pentru acest judeţ, mai mult, aceştia se pot ocupa şi de dimensionarea corectă a sistemului şi pot oferi sistem personalizat pe baza unui chestionar.

În ceea ce priveşte energia solară aveţi mai multe opţiuni. Spre exemplu, puteţi folosi panouri solare cu tuburi vidate şi boiler. Acestea folosesc energia solară pentru a genera energia termică care poate fi folosită pentru încălzirea apei menajere sau poate fi folosită împreună cu sistemele de încălzire solară.

Maximizarea randamentului panourilor fotovoltaice cu trackerele solare fotovoltaice

Panouri fotovoltaice solare pe tracker

Panouri fotovoltaice solare pe tracker

Dacă v-aţi decis să folosiţi panouri fotovoltaice, este bine să ştiţi că acestea pot avea randament maxim dacă sunt ajutate de trackerele solare fotovoltaice. Acestea sunt dispozitive de susţinere a panourilor fotovoltaice şi de orientare a lor după traseul soarelui întreaga zi. Dacă sunt folosite trackerele, creşte cu 50% randamentul panourilor solare fotovoltaice utilizate.

Turbine eoliene pentru consumul casnic de energie electrică

În cazul în care optaţi pentru energia eoliană, puteţi apela la turbinele eoliene. Acestea transformă energia eoliană în energie electrică. Acestea pot contribui la susţinerea tuturor electronicelor dintr-o locuinţă, oferind utilizatorilor posibilitatea de a avea independenţă energetică.

Toate produsele menţionate pot fi comandate de pe esolar.ro iar montajul se poate efectua cu solar-service.ro

Share.

2 comentarii

  1. bagiu viorel on

    buna ziua
    sunt interesat sa montez in Resita un sistem solar cu apa calda
    care sunt preturile
    Va multumesc

Lasa un raspuns