Sfântu Gheorghe – Covasna oferă oportunităţi de dezvoltare energiei regenerabile cu ajutorul panourilor solare fotovoltaice, a centralelor pe peleţi şi eolienelor

0

Energia regenerabilă este acea energie care provine din resurse care sunt în mod continuu reaprovizionate precum lumina soarelui, energia vântului, energie apei. Cu toate că există o mulţime de proiecte la scară largă, tehnologia regenerabilă este potrivită chiar şi pentru proiecte rurale sau pentru cele din locuri îndepărtate de sursele de energie, unde energia este vitală pentru dezvoltarea comunităţii. Astfel, deja de ani buni sistemele fotovoltaice reprezintă sursa de energie electrică pentru câteva milioane de case de pe întreg globul. Ba chiar se spune că energia regenerabilă are abilitatea de a aduce cele mai sărace ţări, la noi nivele de prosperitate.

Parc pe panouri solare în Sfântu Gheorghe, judeţul Covasna

Panouri solare cu celule fotovoltaice monocristaline

Panouri solare cu celule fotovoltaice monocristaline

Odată cu toate aceste procese, în România au început să se dezvolte diverse proiecte. Printre ele şi cele din Sfântul Gheorghe, judeţul Covasna. Astfel, în 2011 Primăria Întorsura Buzăului a concesionat teren pentru un parc eolian, iar în 2012 în municipiul Sfântu Gheorghe administraţia publică locală construia un parc de panouri solare.

Tot aici au început să înflorească şi proiectele individuale de obţinere a energiei termice şi electrice prin utilizarea resurselor regenerabilă. Dacă vreţi şi voi să daţi o şansă energiei regenerabile o puteţi face cu ajutorul panourilor solare fotovoltaice, a centralelor pe peleţi şi eolienelor.

Energie solară termică cu ajutorul panourilor plane cu boiler solar

Set panouri solare plane cu boiler

Set panouri solare plane cu boiler

O bună modalitate de a obţine energie solară termică este cu ajutorul panourilor solare plane la set cu boiler solar. În acest fel, vă puteţi lua aportul necesar de apă caldă pentru întreaga familie. Cu ajutorul acestora nu trebuie să vă mai faceţi griji că factura voastră la energie termică şi apă caldă va creşte în funcţie de preţul gazului metan. Dacă doriţi să vă debranşaţi de la centrala comună, sau dacă vreţi să vă schimbaţi vechiul sistem de încălzire, un set de panouri solare plane este soluţia cea mai optimă. Pe lângă toate beneficiile financiare, aveţi asigurat şi un mod ecologic de obţinere a apei calde.

Centralele pe peleţu pentru încălzirea ieftină a locuinţelor

Energie termică ieftină cu centrala pe peleţi

Energie termică ieftină cu centrala pe peleţi

Centralele pe peleţi sunt o altă alternativă bună şi practică la sursele convenţionale de obţinere a energiei termice. Un prim avantaj al centralelor pe peleţi este economia la costurile cu încălzirea prin folosirea unui combustibil ieftin, peleţii. Un altul este autonomia crescută datorită automatizării. De asemenea este garantată o protecţie împotriva supraîncălzirii prin serpentina de răcire.

Energie electrică neconvenţională: panouri fotovoltaice monocristaline şi generatoare eoliene

Generator eolian de curent electric

Generator eolian de curent electric

Iar pentru că tehnologia este un proces aflat în continuă mişcare, chiar şi panourile fotovoltaice se îmbunătăţesc, atât ca şi calitate cât şi ca preţ, oferind o sursă de energie electrică profitabilă. Astfel, panourile solare fotovoltaice cu celule monocristaline sunt una dintre cele mai bune opţiuni, ele fiind cunoscute pentru eficienţa lor sportă, fapt datorat construcţiei dintr-un singur cristal.

Dar energia verde nu este utilă numai pentru aplicaţiile casnice. Ea vă poate fi de folos şi dacă sunteţi amatori de drumeţii. Astfel, dacă vă încântă ideea unei excursii ieftine, dar totuşi confortabile, o soluţie ideală este generatorul de curent eolian. Acesta este uşor de instalat pe orice rulotă, produce energie în mod independent, şi promite un lucru: telefonul, aparatul foto şi mp3-ul tău vor fi mereu încărcate.

Mai multe produse din aceste categorii se afla pe esolar.ro, iar de instalarea lor se ocupă partenerii de la solar-service.ro

 

Share.

Lasa un raspuns