Vaslui, un loc vizat pentru investiţii în panouri solare fotovoltaice, centrale pe peleţi şi eoliene

2

Investiţii în energie regenerabilă în Vaslui – parcuri eoliene şi panouri solare

„Parc eolian lângă Vaslui, 35 de parcuri eoliene vor fi construite lângă Vaslui; Vaslui: 27 de parcuri eoliene vor fi construite în următorii trei ani. Investiţia va fi de 100 milioane euro; Casa verde, căutată de vasluieni, Spitalele din Bârlad vor fi încălzite cu energie solară; Vaslui aşteaptă de un an de zile panouri solare.” Toate acestea nu sunt nimic mai mult decât titluri de articole media, dar ceea ce ele semnifică este mult mai mult de atât. Fiecare dintre cuvintele folosite vesteşte în felul său lucruri bune pentru sănătatea şi mediul înconjurător al vasluienilor, anunţă că în Vaslui există deja preocupări pentru a oferi o şansă energiei neconvenţionale, de a avea încredere în puterea ei de a oferi oamenilor energie termică şi electrică necesară fără a introduce nici un strop de „otravă” în natură. Totuşi, aceste fapte nu trebuie făcute doar ca să ajungă în paginile media. Panourile solare, panourile fotovoltaice, centralele pe peleţi şi centralele eoliene vă pot ajuta să începeţi chiar voi schimbarea în bine de care e nevoie. Avantajele unui astfel de stil de viaţă sunt nenumărate şi diferă la fiecare aplicaţie în parte.

Set de panouri solare plane cu boiler pentru încălzirea apei menajere

Set panouri solare plane cu boiler

Set panouri solare plane cu boiler termoelectric

Astfel, pentru o sursă de apă caldă sigură şi disponibilă oricând puteţi să apelaţi la panourile solare plane la set cu boiler, care nu produce emisii de CO2. Sistemul reprezintă a alternativă avantajoasă şi flexibilă ca şi costuri, în comparaţie cu o centrală sau un boiler pe gaz metan. Cel din urmă combustibil oferă o instabilitate financiară pe când soarele este gratuit, disponibil tuturor. Setul de panouri solare plane cu boiler poate oferi aportul necesar de energie termică, chiar şi atunci când soarele nu este puternic, asta pentru că suprafaţa plană permite o absorbţie mai mare.

Centrale pe peleţi pentru încălzire ieftină

Centrala termica pe peleti, lemne si rumegus

Centrală termică pe peleţi, lemne sau rumeguş

Dacă dispuneţi de o sursă de combustibil ieftină şi doriţi să încălziţi un spaţiu mai mare se recomandă folosirea centralei pe peleţi, lemne sau rumeguş. Cu toate că aceste combustibile trebuie cumpărate, ele se găsesc la un preţ redus faţă de gazul metan. În plus, rumeguşul şi peleţii sunt deşeuri lemnoase. Această centrală termică pe bază de peleţi este mult mai economică faţă de cea cu gaz metan, folosind mult mai puţin combustibil. 

Trackere solare pentru creşterea randamentului panourilor solare fotovoltaice

Trackere solare

Trackere solare pentru panouri solare

Dacă pentru obţinerea de electricitate dintr-o sursă de energie neconvenţională aţi optat deja pentru utilizarea de panouri solare fotovoltaice, trebuie să ştiţi că sistemul poate fi îmbunătăţit cu ajutorul trackerelor solare. Trackerele solare fotovoltaice sunt dispozitive de susţinere a panourilor fotovoltaice. Pe lângă susţinere aceste au şi o funcţie de orientare a acestora. Principalul avantaj al acestor trackere este creşterea randamentului oricărui sistem cu peste 50% faţă de structurile obişnuite de susţinere.

Microcentrale eoliene pentru obţinerea curentului electric
Microcentrale eoliene

Microcentrale eoliene

Dacă locuiţi într-o zonă care vă permite instalarea unei turbine eoliene, trebuie să ştiţi că şi instalarea unei microcentrale eoliene este o sursă ecologică şi profitabilă de obţinere a curentului electric. Aceste microcentrale sunt create special pentru zonele joase cu vânt prielnic precum este şi Vaslui. În plus, microcentralele eoliene garantează generarea de energie electrică necesară pe parcursul a 24 de ore.

Produsele din categoriile menţionate, dar şi multe altele se găsesc pe esolar.ro, iar cu montarea lor vă ajută cei de la solar-service.ro

Share.

2 comentarii

  1. beatrice man on

    buna ! as dori un pret aproximativ pt zona vaslui de panouri fotovoltaice pt o casa care sa suporte curentul pentru o masina de spalat si un frigider sau alte cosumuri casnice cam in jur de 5.000de watt

    cat mar costa totul ? sau cel mai buna posibilitate care ar fi? va multumesc!

Lasa un raspuns