La Slobozia – Ialomiţa panourile solare fotovoltaice, centralele pe peleţi şi eolienele păşesc cu paşi mari în industria energetică

0

Avantajele energiei regenerabile

Energia regenerabilă are o mulţime de avantaje pe plan social, economic şi pentru mediul înconjurător. Spre exemplu, pentru a fi cu adevărat sustenabilă, o sursă de energie trebuie să aibă impact minim asupra mediului şi a societăţii, să nu epuizeze resursele naturale, să respecte nevoile oamenilor de astăzi, dar şi din viitor într-o manieră echitabilă, eficientă şi accesibilă, să protejeze apa, aerul şi mediul înconjurător, să aibă cât mai puţine sau chiar deloc emisii de carbon, să fie sigure şi să nu îi expună la pericole pe oamenii din viitor. Energia regenerabilă îndeplineşte toate aceste criterii. Energia regenerabilă ne pune energia în case oferind în acelaşi timp un control local al producţiei, ajută la asigurarea unor preţuri stabile, şi oferă siguranţa energiei de mâine. Energia regenerabilă ajută mediul înconjurător prin reducerea impactului asupra mediului. Energia regenerabilă ajută economia prin crearea de joburi. Nici o altă sursă de energie nu se dezvoltă atât de rapid.

Cum putem beneficia de energia curată?

Şi în judeţul Ialomiţa energia regenerabilă păşeşte în casele oamenilor. Astfel, dacă sunteţi din Slobozia – Ialomiţa, puteţi ajuta la dezvoltarea acestei frumoase industrii, puteţi beneficia de o energie curată instalândpanouri solare, panouri fotovoltaice, centrale pe peleţi şieoliene.

Încălzirea apei menajere şi a locuinţei fără energie convenţională?

Panouri solare plane

Panouri solare plane

Dacă doriţi să faceţi acest pas, trebuie să ştiţi că panourile solare plane cu boiler termoelectric vă pot ajuta să reduceţi consumul de energie obţinută din sursele convenţionale cu până la 40%. Gândiţi-vă că este nevoie de numai unul sau două panouri solare plane pentru a încălzi până la 300 de litri de apă pe zi. Imaginaţi-vă că puteţi să faceţi curat, să spălaţi vase, să gătiţi, pentru duşuri, fără să consumaţi deloc energie convenţională. Toate aceste activităţi zilnice presupun nişte costuri destul de mari care pot dispărea odată cu instalarea unui sistem compus dintr-un set de panouri solare şi un boiler termoelectric cu serpentină.

Centrale pe lemne, cărbuni sau peleţi

Centrale pe lemne, cărbuni sau peleţi

Tot pentru încălzirea locuinţei şi a apei se poate utiliza o altă aplicaţie ecologică, centrala termică pe lemne, cărbuni sau peleţi. În cazul acestei centrale nu numai că puteţi să vă alegeţi chiar dumneavoastră combustibilul cel mai avantajos, dar puteţi să renunţaţi total la gazul metan, unul dintre cei mai scumpi combustibili. Acest sistem este uşor de instalat, utilizat şi întreţinut. Curăţarea făcându-se prin uşile frontale.

Energie solară la purtător cu ajutorul acumulatorilor solari

Acumulator solar pentru laptop cu autonomie ridicată

Acumulator solar pentru laptop cu autonomie ridicată

Dacă sunteţi o persoană activă, care îşi petrece timpul mai mult în afara locuinţei, aflaţi că există soluţii care vă ajută să aveţi electricitate oriunde, oricând. Un exemplu concludent este acumulatorul solar pentru laptop cu autonomie ridicată. Această baterie funcţionează pe bază de panouri solare şi poate încărca laptopurile, tabletele, smartphone-urile și camerele digitale. În plus această baterie dublează autonomia laptopurilor şi poate încărca un smartphone de 8 ori.

Scăderea facturilor la curent folosind energia eoliană
Microcentrale eoliene

Microcentrale eoliene

Tot pentru obţinerea curentului electric într-un mod ecologic se poate apela şi la microcentralele eoliene, special concepute pentru zonele de mică altitudine cu vânt prielnic pentru funcţionarea acestora. Aceste centrale eoliene vă pot asigura independenţa energetică şi scăderea facturilor la curentul electric, dar vă oferă şi o şansă să vă obţineţi energia într-un mod care nu dăunează mediului.

Toate aceste produse şi multe altele se află pe esolar.ro iar, în cazul în care aveţi nevoie de o echipă de montaj, puteţi apela la solar-service.ro

Share.

Lasa un raspuns