3 întrebuințări ale electricității produse de sisteme complete fotovoltaice

0

În ultimii 5 ani prețurile la sisteme complete fotovoltaice au scăzut. Pe zi ce trece tot mai multe locuințe se echipează cu asemenea instalații moderne și ecologice. E lesne de înțeles de ce o gospodărie investește în sisteme complete fotovoltaice: economiile familiei cresc, natura este protejată, iar casa devine independentă din punct de vedere energetic. O gospodărie cu sistem solar fotovoltaic cu eoliană poate fi folosit pentru multiple aplicații. Este bine de știut că:

1. Cu sisteme complete fotovoltaice locuința poate avea electricitate pentru aplicațiile casnice

Sisteme fotovoltaice  complete hibride off-grid 5 KW preț

Sisteme fotovoltaice complete hibride off-grid 5 KW

Nevoia de electricitate este din ce în ce mai accentuată în aceste zile moderne. Pentru a ne debarasa de rețeaua națională putem investi într-un kit fotovoltaic hibrid off-grid. Un sistem fotovoltaic hibrid poate fi folosit în orice regiune din țară, pentru că oferă de două ori mai multă energie, întrucât îmbină tehnologia solară

cu cea eoliană. Cu sisteme complete fotovoltaice off-grid 5KW se poate asigura necesarul de energie pentru funcționarea aplicațiilor casnice, precum: frigider, televizor, cuptor, laptop, încărcatul telefoanelor, a camerei foto etc.

2. Iluminatul interior sau exterior al casei poate fi făcut cu energia produsă de sisteme complete fotovoltaice

O casă neluminată nu poate fi activă pe timp de noapte. Avem nevoie sa ne iluminăm curtea și grădina și cu atât mai mult avem nevoie de electricitate pentru a putea pune în funcțiune becurile din interiorul casei. Energia produsă de sisteme complete fotovoltaice poate fi folosită și în acest scop. Se vor economisi astfel lună de lună bani importanți, ce s-ar fi folosit pentru plata facturii de electricitate către stat.

3. Poți pleca în vacanță cu rulota folosind energia înmagazinată în acumulatorii unor sisteme complete fotovoltaice

Avantajul kiturilor solare off-grid este acela că au acumulatori, deci pot înmagazina în siguranță energia electrică produsă în exces. Un acumulator de calitate, rezistent la scurgeri și la șocuri, așa cum sunt cei Varta ce valorifică tehnologia AGM (Absorbent Glass Mat), pot înmagazina rezerve suficiente de electricitate pentru deplasări. Acumulatorii încărcați ai unor sisteme complete fotovoltaice pot fi de folos în rulote, pe yacht sau chiar pentru funcționarea unei bărci cu motor sau a mașinuțelor electrice.

Descriere sisteme fotovoltaice hibride off-grid 5KW

Sistemele fotovoltaice hibride off-grid 5KW combină tehnologia solară fotovoltaică cu cea eoliană, rezultând astfel un sistem complet care oferă mai multe avantaje decât cele două sisteme separate. Utilizarea energiei regenerabile pentru acoperirea nevoilor de energie electrică a devenit populară şi printre utilizatorii casnici, sistemele hibride fiind rezultatul de încercare a obţine energie gratuită şi non-poluată, atât cu ajutorul soarelui, cât şi cu ajutorul vântului. Investiţia într-un sistem fotovoltaic hibrid off-grid este o investiţie avantajoasă, de viitor, amortizarea ei fiind rapidă şi beneficiile multiple.

Sistemele fotovoltaice off-grid 5KW au în componența lor următoarele: o turbină eoliană Idella Flyboy 600W, 16 panouri fotovoltaice electrice policristaline 250W, un invertor de sisteme hibride Victron Multiplus 24V 5000W, patru acumulatori solari Vartă LAD150 12V150Ah şi două controlere de încărcare MPPT 150V-70A.

Aceste sisteme fotovoltaice hibride off-grid sunt sisteme monofazate şi asigura 13,2 kWh, producţie medie zilnică anuală de la panouri fotovoltaice electrice, acumulatorii pot stoca 7,2 kWh, iar turbină eoliană produce 600Wh în cazul în care bate vântul cu 11 m/s. Este ideal pentru case fără conectare la reţea.

Mai multe detalii despre aceste sisteme fotovoltaice hibride off-grid 5KW, dar și despre alte tehnologii solare fotovoltaice găsiți pe esolar.ro

Share.

Lasa un raspuns