Află care sunt componentele unor sisteme solare fotovoltaice complete

0

Valorificarea cărbunilor sau a gazelor naturale devine o problemă constantă la nivelul planetei. Pe de o parte, se preconizează că în aproximativ 50 de ani, aceste resurse subterane se vor termina în totalitate. Pe de altă parte, emisiile și deșeurile produse de arderea acestor combustibili fosili afectează din ce în ce mai mult planeta. Pentru un viitor luminos, sistemele solare sunt soluția. Dar nu doar energia soarelui este gratuită și regenerabilă, ci și cea a vântului sau a apei. În prezent tot mai multe locuințe conștientizează beneficiile acestei metode ecologice și investesc în sisteme solare fotovoltaice complete.

Panourile solare fotovoltaice captează și valorifică energia soarelui

Sisteme solare fotovoltaice complete hibride off-grid 5KW-Hi-MVM prețuri ieftine

Sisteme solare fotovoltaice complete hibride off-grid 5KW-Hi-MVM

Pentru a produce energie electrică, panourile solare sunt o alternativă la îndemână pentru zonele însorite. Panourile, fie ele montate pe sol, pe acoperiș sau pe trackere pentru sistemul fotovoltaic, au rolul de a absorbi energia solară și de a o transforma în energie electrică. Pentru a avea sisteme solare fotovoltaice complete și eficiente putem opta pentru panourile solare din gama Idella Power Poly Premium ce oferă o eficiență ridicată și un randament garantat pentru minimum 25 de ani.

Eoliana folosește energia vântului pentru a produce energie verde

Poate că în unele zone ale țării soarele nu luminează la fel de puternic, dar se compensează prin puterea vântului cu adăugarea unei eoliene la sistemul fotovoltaic. O turbină eoliană de 600W este perfectă pentru uzul casnic, fiind silențioasă, eficientă și ecologică. Ea poate oferi energie pentru iluminat sau diferite aplicații din locuință.

Invertorul face conversia de la curent electric continuu la curent alternativ și îl introduce în rețea

Fără un invertor solar energia electrică produsă de panouri și de eoliană nu ar putea intra în instalația locuinței. Curentul produs de sistemul fotovoltaic este continuu, în timp ce majoritatea aplicațiilor casnice au nevoie de curent electric alternativ. Un invertor sinusoidal cu două ieșiri face această conversie mai simplu ca niciodată.

Acumulatorii și regulatorii asigură o înmagazinare sigură a energiei electrice

Fără acumulatori, surplusul de energie electrică produsă ar putea fi fie risipită, fie introdusă în rețeaua națională. Acumulatorii trebuie să fie durabili, rezistenți la scurgeri și șocuri, așa cum sunt cei Varta cu tehnologie AGM (Absorbent Glass Mat).

Descriere sisteme fotovoltaice hibride off-grid 5KW

Sistemele fotovoltaice hibride off-grid 5KW combină tehnologia solară fotovoltaică cu cea eoliană, rezultând astfel un sistem complet care oferă mai multe avantaje decât cele două sisteme separate. Utilizarea energiei regenerabile pentru acoperirea nevoilor de energie electrică a devenit populară şi printre utilizatorii casnici, sistemele hibride fiind rezultatul de încercare a obţine energie gratuită şi non-poluată, atât cu ajutorul soarelui, cât şi cu ajutorul vântului. Investiţia într-un sistem fotovoltaic hibrid off-grid este o investiţie avantajoasă, de viitor, amortizarea ei fiind rapidă şi beneficiile multiple.

Sistemele fotovoltaice off-grid 5KW au în componența lor următoarele: o turbină eoliană Idella Flyboy 600W, 16 panouri fotovoltaice electrice policristaline 250W, un invertor de sisteme hibride Victron Multiplus 24V 5000W, patru acumulatori solari Vartă LAD150 12V150Ah şi două controlere de încărcare MPPT 150V-70A.

Aceste sisteme fotovoltaice hibride off-grid sunt sisteme monofazate şi asigura 13,2 kWh, producţie medie zilnică anuală de la panouri fotovoltaice electrice, acumulatorii pot stoca 7,2 kWh, iar turbină eoliană produce 600Wh în cazul în care bate vântul cu 11 m/s. Este ideal pentru case fără conectare la reţea.

Mai multe detalii despre aceste sisteme fotovoltaice hibride off-grid 5KW, dar și despre alte tehnologii solare fotovoltaice găsiți pe esolar.ro

Share.

Lasa un raspuns