Atenție sporită pentru baterii solare pentru aplicații marine cu litiu

1

Bateriile sunt unelte utile în multiple domenii, întrucât permit înmagazinarea energiei şi folosirea ei în locul şi momentul dorit. Fie că vorbim despre baterii auto tradiţionale, baterii litiu-fier-fosfat sau baterii AGM, este important să acordăm o atenţie ridicată modului în care bateria este depozitată, pentru a se elimina orice risc de scurgere, distrugere sau auto-descărcare.

Ce sunt aceste baterii solare pentru aplicații marine cu litiu?

Baterii solare pentru aplicații marine cu litiu 12V 160Ah preț

Baterii solare pentru aplicații marine cu litiu 12V 160Ah

Aplicatiile marine, precum și vehiculele electrice au nevoie de o sursă de energie. O baterie solară poate oferi această sursă de energie, captată anterior cu ajutorul unor panouri solare. În acest fel se garantează protecţia mediului în procesul de funcţionare a aplicaţiilor.

Pentru funcţionarea unei bărci cu motor sau pe yacht-uri este nevoie de baterii solare pentru aplicații marine cu litiu. Acestea au avantajul unei puteri mari la curent mai mic, fiind mai uşoare şi mai facil de transportat decât bateriile AGM. Este mult mai simplu în acest fel să se mute bateria solara litiu-fier-fosfat de la sistemul solar fotovoltaic care o alimentează până la barcă sau yacht.

Folosind baterii solare pentru aplicații marine cu litiu trebuie să asigurăm condiții optime de mediu

Bateriile solare litiu-ion au nevoie de un circuit de protecţie pentru a funcţiona în siguranţă. Pentru a se evita orice risc de defecţiune, specialiştii recomandă ca în momentul în care bateria primeşte energie să nu fie descărcată complet. Aceste baterii solare pentru aplicații marine cu litiu nu trebuie ţinute la temperaturi mari și trebuie să se evite pe cât posibil expunerea sub razele directe ale soarelui.

Depozitarea unei baterii solare pentru aplicații marine cu litiu trebuie făcută într-o încăpere răcoroasă, unde temperatura să nu depăşească 15 grade Celsius. În acest fel durata de viaţă a bateriei este prelungită, pentru că procesul de degradare al bateriei se intensifică dacă aceasta nu este protejată de căldură.

Gamele de baterii solare pentru aplicații marine cu litiu trec teste suplimentare din cauza sensibilității lor la inflamare

Este foarte important să ştim că bateriile solare pentru aplicații marine cu litiu nu dispun de memorie, deci nu au nevoie de descărcări periodice şi nici de amorsare atunci când sunt noi, o singură încărcare fiind suficientă. Cu toate acestea, cu baterii solare pentru aplicații marine cu litiu va exista mereu o grijă suplimentară pentru condiţiile de depozitare, pentru că acestea pot fi uşor inflamabile. Având un electrolit inflamabil şi fiind menţinute sub presiune, aceste baterii solare pentru aplicații marine cu litiu au nevoie de o atenţie sporită la depozitare, însă sunt eficiente şi ecologice.

Descriere baterii solare pentru aplicații marine cu litiu Victron 12.8V160Ah

Bateriile solare Lithium Victron 12.8V160Ah prezintă avantajul că nu necesită mentenanţă şi spre deosebire de bateriile auto convenţionale, au posibilitatea de a funcţiona în regim de descărcare profundă. Aceste baterii litiu-fier-fosfat pot fi periculoase în anumite condiţii şi pot constitui un pericol pentru siguranţă utilizatorilor deoarece acestea conţin, spre deosebire de alte tipuri de baterii reîncărcabile, un electrolit inflamabil şi sunt, de asemenea, menţinute sunt presiune. Din cauza acestor standarde de testare bateriile solare Lithium Victron 12.8V160Ah sunt mai stricte decât bateriile cu electrolit din acid, care necesită atât o gama largă de condiţii de testare, cât şi numeroase teste suplimentare. În general, bateriile solare Lithium Victron 12.8V160Ah sunt folosite în aplicaţii de stocare a energiei regenerabile, aplicaţii marine sau vehicule electrice şi maşini de curăţenie industriale.

Mai multe detalii despre aceste baterii solare pentru aplicații marine cu litiu Victron 12V 160Ah cu utilizare în aplicaţii marine, dar şi despre alte tehnologii solare fotovoltaice găsiţi pe esolar.ro

Share.

Un comentariu

  1. Pingback: Baterii solare gel pentru sistem fotovoltaic | eSolar.ro

Lasa un raspuns