Centrale termice pe biomasă – un mod neconvențional de obținere a unei nevoi convenționale, încălzirea

2

Sisteme de încălzire neconvenţionale

Centrală termică pe paie şi lemne

Centrală termică pe paie şi lemne

Cu toate că avem tendința să credem că sistemele de încălzire pe bază de lemne sunt depășite, trebuie să acceptăm că ele au fost și vor rămâne o sursă importantă de energie termică de când le-au descoperit oamenii din peșteră până în zilele noastre și probabil și în viitor. Desigur, modul de obținere a energiei termice cu ajutorul lemnelor s-a îmbunătățit pe parcursul timpul, pentru că și nevoile oamenilor s-au schimbat.

Dacă până nu de mult aveam nevoie de încălzire doar pentru încăperi de câteva camere, acum aceste nevoie s-au extins până la câteva sute de metri pătrați. În aceste condiții este normal ca sobele pe lemne cu care suntem obișnuiți să nu facă față. Dar asta nu înseamnă că nu putem folosi mijloace neconvenționale de energie, care sunt nepoluante și mult mai ieftine decât energie termică obținută cu ajutorul gazului, de exemplu. Printre aceste metode se numără centralele termice pe biomasă. Aceste centrale folosesc organisme biologice ca și combustibil. Biomasa este convertită în energie cu ajutorul combustiei, dar spre deosebire de combustia obișnuită, aceasta este obținută prin controlul amestecului de aer și biocombustibil.

Centralele termice pe biomasă Futura

Centrală termică pe paie şi lemne

Centrala termică pe paie și lemne Futura Eko S 300 poate să funcţioneze atât cu lemne cât şi cu paie sau fân. Vă va reduce de asemenea cu mult cheltuielile de încălzire a spaţiului pe care îl deţineţi. Centrala termică pe paie şi lemne Futura Eko S 300 este o soluţie care vă eliberează de stresul preţului la gaz şi care vă oferă garanţia unui serviciu de calitate pentru afacerea dumneavoastră. Acest sistem dispune de mixarea aerisirii primare şi secundare și astfel se garantează arderea completă a gazelor.

Cazan pe paie, lemne şi fân

Centrală termică pe paie şi fân

Centrală termică pe paie şi fân

Cazanul pe paie, lemne, fân Futura Eko S 100 are avantajul unei o manipulări ușoare de la alimentare până la curățare. Un alt avantaj al cazanelor pe paie este acela că oferă confort și funcționează cu combustibil solid mult mai ieftin decât cel gazos. Acestea sunt fabricate din oțel, au un sistem de ardere „contracurent” și stocator de apă de minimum 6000 litri. Poate încălzi suprafețe de până la 1700mp.

Centrală pe peleţi, lemne (biomasă)

Centralele pe peleți, lemne, biomasă 200-250 kw FUTURA BIO au elementele de automatizare care asigură protecţie contra supraîncălzirii. Această centrală poate încălzi cu succes chiar și suprafețele foarte mari. Cazanul pe peleți este de 6-8mm cu interior din oţel, schimbătorul de căldură este din oţel de 6mm şi ventilator de evacuare. Atât serpentina cât şi aerisitorul se pot curăța manual. Controlerul de meniu este în 2 limbi şi procesorul ARM este de 32-bit.

Mai multe produse precum centralele pe biomasă descrise găsiți pe esolar.ro

Share.

2 comentarii

  1. Pingback: Centrale termice pe combustibil solid | eSolar.ro

  2. Pingback: Şeminee pe lemne pentru cămin | eSolar.ro

Lasa un raspuns