Centrale termice pe combustibil solid pentru energie termică ieftină și confortabilă

0

Metode neconvenţionale de obţinere a energiei termice

Centrala termica pe combustibil solid

Centrala termica pe combustibil solid

Datorită faptului că prețurile gazului și a energiei electrice sunt în continuă creștere în fiecare an, tot mai multe persoane caută metode alternative de obținere a energiei electrice. Acest lucru este benefic din mai multe motive, principalul fiind că se recurge adesea la metode neconvenționale de obținere a energiei. Cu toate că acest lucru este mai degrabă o necesitate mai degrabă decât un lux, asta nu înseamnă că energia termică oferită de aceste metode e mai puțin confortabilă. Ba dimpotrivă. Un prim confort oferit de centralele pe combustibil solid stă tocmai în conceptul după care acestea au fost concepute. Adică ele pot oferi căldură folosindu-se de mai multe tipuri de combustibil, începând de la lemn și continuând cu rumegușul, peleții sau cărbunii.

Centrale termice pe combustibil solid – obţinere de energie termică ieftină

Acest lucru oferă automat mai multă versatilitate. Adică utilizatorii au opțiunea de a decide singuri ce tip de combustibil folosesc și îl pot schimba după preferințe și disponibilitate. În plus, combustibilul solid arde la o temperatură mare, pentru mult timp și încălzește și încăperile din jurul celei în care se află. De asemenea, combustibilul solid are avantajul de a reduce condensul din aer. Pe lângă toate acestea, nu trebuie neglijat nici aspectul plăcut pe care aceste centrale în au în comparație cu cele pe gaz sau curent.

Exemple de centrale termice pe combustibil solid

Centrală termică pe combustibil solid

Centrala termica pe combustibil solid

Centrala termica pe combustibil solid

Centrala termică pe combustibil solid LOGICA poate fi folosită chiar și în spații mai mari decât 500mp. Centrala oferă un randament foarte mare atât pe lemne cât și pe orice tip de cărbune. Aceasta beneficiază de un sistem inovativ de aerisire a camerei de ardere și dispune de controler standard RK 2001. Optional utilizatorii pot alege și controler Ecomax cu senzor de temperatură, sau controler Ecoster 200 pentru boiler.

Cazan pe lemne cu gazeificare

Cazanele pe lemne cu gazeificare Idella Fire Wood necesită lemne care să nu depășească gradul de umiditate cu 20% însă în schimb presupune un efort minim la curățare. De asemenea, acest tip de cazan având o cameră de ardere foarte mare, permite alimentarea cu lemne și mai lungi și asigură arderea acestora pe o perioadă mare. În plus, aceste cazane vin însoțite de un display grafic cu schemă hidraulică predefinită. În plus, cazanul controlează temperatura gazelor de evacuare, temperatura în cazan si temperatura din rezervor.

Centrală pe lemne cu gazeificare

Centrala pe lemne cu gazeificare Idella Fire Wood bazată pe gazeificarea, ce nu arde în mod direct lemnele, ci utilizează gazele conținute de acestea și permite o întrebuințare completă a combustibilului solid ceea ce înseamnă automat un randament ridicat de combustie și un impact ambiental foarte slab datorită absenței în fum a elementelor nearse și a substanțelor nocive.

Informații suplimentare despre aceste centrale pe combustibil solid puteți afla pe esolar.ro

Share.

Lasa un raspuns