Centrale termice pe lemne pentru o încălzire ieftină și curată

1

Cum optăm pentru o sursă de încălzire ieftină?

Cazan cu combustibil solid pe lemne şi cărbuni

Cazan cu combustibil solid pe lemne şi cărbuni

Zilele în care centralele termice de bloc încălzeau prost locuințele, dar luau mulți bani din buzunarul utilizatorilor au apus aproape pentru toată lumea. Acum, cel mai des utilizată este central pe gaz, care însă are costuri destul de ridicate, mai ales pentru suprafețe mari, pentru clădiri de birouri, pentru spații industriale. Astfel că încălzirea a devenit o problemă destul de costisitoare pentru mulți investitori. Însă pentru că trăim într-o perioadă în care tehnologiile avansează pe zi ce trece, există o multitudine de soluții care vă pot ajuta să reduceți sau chiar să eliminați facturile la încălzire.

Încălzire cu surse regenerabile

Panourile solare, pompele de căldură sau centralele termice pe cărbuni sau lemne sunt printre aceste surse ieftine de încălzire. Desigur, investiția inițială este și în cazul acestora destul de mare, însă este o certitudine faptul că cheltuielile se vor amortiza în timp. Însă beneficiile nu se opresc aici. Lemnul oferă un mod de încălzire unic, mult mai plăcut decât orice alt combustibil. Lemnul este o resursă regenerabilă. Arderea lemnului are ca rezultat un carbon neutru, eco-friendly. Iată câteva centrale pe lemne care vă pot fi de folos.

Cazane termice pe combustibil solid, lemne, cărbuni sau fân

Cazan pe combustibil solid, lemne și cărbuni este util celor care dețin spații mari, industriale, sau pensiuni de la 480 de mp până la 590 de mp. Acest tip de încălzire va oferi spațiului un confort termic sporit. În plus, fiind vorba de un sistem inovativ de aerisire a camerei de ardere, acesta asigură lipsa problemelor de întreținere. Acest cazan pe combustibil solid funcționează pe mai multe tipuri de cărbuni, iar cărbunii se pot înlocui cu lemne. Puterea acestui sistem este de 50-58Kw.

Cazan pe paie, lemne si fan

Cazan pe paie, lemne şi fân

Cazan cu gazeificare pe lemne Idella Fire Wood este un cazan ce necesită un efort minim de la alimentare până la curăţare. Cazanele cu gazeificare au un ventilator care le ajută tirajul. Acestea sunt ecologice pentru că au emanaţii foarte mici şi folosesc lemnul, un combustibil care poate fi o sursă de energie inepuizabilă. Cazanul are un principiu de funcționare simplu iar tot ce trebuie să faceți este să îl umpleți cu lemne și să aprindeți focul. Uşa camerei de ardere este foarte bine sigilată şi nu permite emisii de fum. În plus, arderea este stabilizată pe întreaga perioadă de ardere de către ventilatorul interior.

Cazan pe paie lemne si fân Futura prezintă o manipulare uşoară de la alimentare până la curăţare. Un alt avantaj al cazanelor pe paie este acela că oferă confort la un preţ avantajos. Acesta este ideal pentru a fi folosit la ferme sau la alte clădiri cu suprafețe mai mari de 1700mp situate în mediul rural sau urban. Cazanul este rezistent, fiind fabricat din oțel și are un sistem de ardere „contracurent”. Mixarea aerisirii primare şi secundare garantează arderea completă a gazelor.

Centralele termice pe lemn sunt descrise pe larg pe esolar.ro

Share.

Un comentariu

  1. Pingback: Randament ridicat cu un cazan cu gazeificare | eSolar.ro

Lasa un raspuns