Cazane pe lemne cu gazeificare – încălzire ecologică cu randament maxim

2

Sisteme de încălzire – atunci şi acum

Atunci când ne gândim la încălzirea pe lemne cu siguranță de amintim de casa bunicilor în care exista o sobă, iar când intrăm de afară plini de zăpadă fugeam la sobă să ne încălzim mâinile, în timp ce bunica pregătea ceva bun. Acest tip de încălzire îl mai regăsim în majoritatea satelor din România. Însă, de o eficiență mult mai mare sunt cazanele pe lemne cu gazeificare.

Cum funcţioneză cazanele pe lemne cu gazeificare?

Cazan cu gazeificare pe lemne

Cazan cu gazeificare pe lemne

Cazanele funcționează pe următorul principiu: lemnul este introdus în încăperea superioară a cazanului unde lemnul ia contact cu jarul. Apoi lemnul se aprinde, iar în procesul de ardere dă naştere la nişte gaze care, în momentul în care intră în contact cu aerul introdus în acel spaţiu, crează un amestec de combustibil. Acest amestec se autoaprinde, iar în zona de sub spaţiul de ardere va lua naştere flacăra răsturnată. Astfel acest tip de cazan nu arde lemnul direct, ci gazele care se formează în el. Astfel se obține o ardere completă a lemnului, iar combustibilul este valorificat în întregime. Randamentul unui astfel de cazan ajunge chiar și la 80-90%. Cel mai mare avantaj este că alimentarea se face mult mai rar decât la o sobă, deci consumul de lemne este mult mai redus. În plus de toate acestea cazanul este ecologic pentru că arde aproape tot, iar fumul rezultat este curat, adică nu mai sunt prezente, ca la cazanele clasice, elementele nearse si nocive.

Cazane cu gazeificare pe lemne Idella

Cazanul cu gazeificare pe lemne Idella Fire Wood 100KW este ideal pentru cei care doresc o sursă ecologică de încălzire. Acest cazan atinge valori de emisie foarte curate. Datorită utilizării de ultimă tehnologie de control acesta menține cerințele gazelor de evacuare sub control. Ventilatorul integrat garantează un start fără dificultăți. Ușa camerei de ardere este foarte bine sigilată și nu permite emisie de fum. Mai mult de atât, arderea este stabilizata pe întreaga perioadă de ardere de către ventilatorul interior.

Cazanul pe lemne cu gazeificare Idella Fire Wood 25KW este o sursă de încălzire care nu necesită multe întreținere. Simpla observare permanentă a gazelor de evacuare și temperatura cazanului înseamnă confort și o ardere echilibrată chiar și pentru lemne. Fizica procesului de ardere a fost adoptată de la natură și integrată în cazanul pe lemne intr-un mod excelent. Cooperarea logică a gazelor de evacuare și temperatura cazanului în anumite intervale sunt utilizate pentru a adăuga aerul de ardere într-un mod optimizat.

Cazane cu gazeificare pe lemne Idella

Cazane cu gazeificare pe lemne Idella

Cazanele cu gazeificare pe lemne Idella Fire Wood 60KW au display grafic cu schemă hidraulică predefinită. Aceasta controlează temperatura gazelor de evacuare, temperatura în cazan și temperatura din rezervor. Cazanele cu gazeificare pe lemne au o cameră de ardere foarte mare și permit alimentarea cu lemne mai lungi. Conducta de aer cald, din interiorul rezervorului oferă o creștere a performanțelor și valori foarte bune de gaze de evacuare.

Informații suplimentare despre cazanele cu gazeificare Idella Fire Wood găsiți pe esolar.ro

Share.

2 comentarii

  1. Pingback: Centrale termice pe peleți, lemne și rumeguș | eSolar.ro

  2. Pingback: Incalzire ieftina cu cazanele termice pe lemne | eSolar.ro

Lasa un raspuns