Economiseşte spaţiu folosind panoul solar împreună cu boilerul termoelectric

2
Panouri solare ISMO la set cu boiler electric

Panouri solare ISMO la set cu boiler electric

Spaţiul reprezintă pentru mulţi dintre noi un lucru de care avem mare nevoie în locuinţa noastră. Din cauza dimensiunilor casei încercăm pe cât posibil să salvăm cât mai mult spaţiu, pentru a putea depozita cât mai multe obiecte.

Cele mai multe persoane se gândesc întâi la problema preţului când vor să cumpere un set cu panou solar şi boiler, pentru ca apoi să îşi pună întrebarea în privinţa locului unde vor depozita setul.

Panoul solar ISMO se montează pe acoperişul înclinat din ţiglă, aşa că nu reprezintă o problemă pentru spaţiul din interiorul casei. Totuşi, boilerul solar trebuie amplasat în locuinţă, iar multe persoane se tem că nu pot monta boilerul în casă fără a nu ocupa mult spaţiu şi a face ca locuinţa să pară foarte aglomerată.

Unde trebuie să amplasăm boilerul solar?

Se recomandă ca boilerul să fie amplasat în bucătărie, în poziţie verticală, deoarece nu ocupă mult spaţiu.

Pentru a avea o bucătărie mai spaţioasă facem multe sacrificii şi parcă tot nu găsim varianta ideală de organizare. Mutăm mobila, schimbăm locurile obiectelor sau le depozităm în debara tocmai pentru a avea o bucătărie mai spaţioasă şi primitoare. Totuşi, nu trebuie să aveţi această grijă, deoarece boilerul ocupă foarte puţin spaţiu.

Cel mai mare avantaj al boilerului este acela că se poate prinde cu uşurinţă de perete, obţinând astfel o economie de spaţiu de care avem nevoie cu toţii. Montat cu atenţie, folosindu-se suporţi de prindere eficienţi, boilerul va fi fixat de perete şi nu se va desprinde. Aşadar, nu trebuie să vă temeţi de faptul că se pot întâmpla accidente şi că este posibilă o eventuală desprindere.

Datorită faptului că acesta este montat vertical pe perete, aveţi garanţia că nu este la îndemâna copiilor şi că aceştia nu pot accesa setările instalaţiei de obţinere a apei calde într-un mod economic şi nepoluant.

Bineînţeles, puteţi amplasa boilerul solar şi în alte locuri, în funcţie de dorinţe şi de posibilităţi, căci va da acelaşi randament de care aveţi nevoie.

Descrierea setului format din panou solar şi boiler termoelectric

Panoul solar ISMO împreună cu boilerul termoelectric poate asigura apa caldă necesară pentru o casă de vacanţă folosită de maximum două persoane, situată intr-o zonă din sudul ţării, cu lumină suficientă pe tot parcursul anului. Panourile se instalează pe un acoperiş înclinat alcătuit din ţiglă, iar boilerul vertical poate fi instalat direct pe perete. În acest fel se obţine o economie de spaţiu, ele putând fi montate spre exemplu şi în bucătării, lângă centralele pe gaz, sau alte spaţii adecvate. Execuţia unui sistem cu panouri solare plane ISMO şi boiler pentru apă caldă menajeră se face de specialişti în energie alternativă.

Mai multe detalii despre sisteme nepoluante de obţinere a apei calde şi despre alte produse asemănătoare găsiţi pe esolar.ro

Share.

2 comentarii

  1. Lisandra on

    Daca nu am spatiu in casa pentru boiler exista si alte solutii? Se poate monta si boiler orizonat?

Lasa un raspuns