Cum să fii sigur că investeşti într-un tracker rezistent şi de calitate?

0

Atunci când decidem să investim într-un sistem fotovoltaic dorim să ne cheltuim bănuţii pe un produs calitativ, eficient şi durabil.

Dacă nu suntem informaţi corect riscăm să alegem un sistem nepotrivit nevoilor noastre şi al condiţiilor în care îl vom expune, aşa că este posibil ca în timp acestuia să îi apară defecte.

Cum să alegem panourile solare instalate pe un tracker pentru a fi siguri că sunt trainice şi eficiente?

Celule solare fotovoltaice instalate pe trackere Orizont Uno 0.9 KWp

Celule solare fotovoltaice instalate pe trackere Orizont Uno 0.9 KWp

Pentru a ne demonstra că produsele sunt de calitate, specialiştii efectuează asupra lor multiple teste. Astfel, dacă produsele trec aceste teste în mod clar putem afirma că ele sunt de calitate şi putem avea încredere în eficienţa lor.

Trackerul solar Orizont Uno este testat pentru a i se putea slabili rezistenţa la vânt şi a făcut faţă cu brio chiar şi în condiţii de vânt de 180 km/h. Putem avea garanţia că atunci când vântul este puternic, trackerul va rezista cu succes şi nu va fi avariat.

Certificările trackerului solar Orizont Uno

Sistemul de urmărire solară a obţinut multiple certificări,  pentru Clasificarea Internaţională privind Protecţia (IEC 60529), Compatibilitatea Electromagnetică (Directiva EMC 89/336/EEC) şi Directiva Echipamentelor de joasă tensiune (Directiva Consiliului EEC 73/23/EEC). Aceste certificări atestă durabilitatea trackerului în timp şi ne asigură că acesta va funcţiona cât mai bine.

Funcţia anti-umbră este inclusă de asemenea, precum şi posibilitatea modernizării prin intermediul PC-ului, folosindu-se interfaţa USB.

Pentru a ne asigura că am poziţionat trackerul cât mai corect trebuie să obţinem o acurateţe mai mare de 0,5 gr. Nu este de neglijat nici faptul că putem cronometra mecanismul cu ceas GMT cu EOT şi calendar.

Garanţia primită pentru produs este de 2 ani, dar ea poate ajunge până la 10 ani, după preferinţe. Acest sistem poate funcţiona 5.000 de rotaţii la 200 gr, ceea ce înseamnă o perioadă de aproximativ 10 ani. Această garanţie atestă durabilitatea şi rezistenţa trackerului cu panouri solare.

Descrierea trackerului solar Orizont Uno pentru panouri fotovoltaice

Trackerul solar cu un singur ax pentru celule fotovoltaice are o acurateţe mai mare de 0,5 gr şi cu o structură din profile pentru 3 panouri solare cu dimensiuni de 0,99 mm x 1,95 m şi cu o greutate maxima de 30 kg fiecare. Astfel, împreună formează un panou solar cu o suprafaţă totală de 5,8 m pătraţi. Acest tracker solar este adecvat pentru panouri PV, concentratoare – CPV, heliostate. Utilizări ale trackerelor solare la case: pe acoperişul caselor, la semnele de trafic, la iluminatul stradal, la cabane, în cazul centralelor electrice mici sau mari unde panourile solare sunt conectate în serie, iar ieşirea e conectată direct la un invertor sau la un dispozitiv extern de încărcare. Rezistenţa la vânt ale trackerelor de celule solare fotovoltaice Orizont Uno 0,9 este de minim 130 km/h. Au fost testate şi în condiţii de vânt de 180 km/h şi au făcut faţă cu bine.

Mai multe detalii despre panouri solare instalate pe un tracker solar şi despre alte sisteme fotovoltaice găsiţi pe esolar.ro

Share.

Lasa un raspuns