Care sunt paşii pentru a alege un invertor solar calitativ pentru sistemul tău fotovoltaic?

0

Este esenţial ca în momentul în care ne hotărâm să achiziţionăm un sistem fotovoltaic şi, implicit, un invertor solar, să avem garanţia că dispunem de o calitate înaltă. Vremurile actuale sunt mult prea dificile pentru a ne putea permite să cumpărăm obiecte de proastă calitate care nu dau randamentul dorit.

Invertor trifazat pentru instalaţii solare Kostal PIKO 8.3

Invertor trifazat pentru instalaţii solare Kostal PIKO 8.3

Atunci când dorim să investim într-un invertor solar calitativ trebuie să ţinem cont de câţiva factori. Am ales mai jos 5 paşi pe care trebuie să îi faceţi pentru a putea face o alegere inteligentă.

5 paşi pentru alegerea celui mai bun invertor solar

1. Categoria de alimentare a invertorului solar

În primul rând, trebuie să ne informăm asupra categoriei de alimentare a invertorului. Invertorul Kostal PIKO este unul cu alimentare trifazică, iar această caracteristică este foarte importantă şi denotă o eficienţă mare.

2. Tehnologia avansată

În al doilea rând, trebuie să cunoaştem cât de performant este invertorul şi dacă este confecţionat după ultima tehnologie. Nu dorim să cumpărăm un produs care nu mai poate da randamentul maxim în zilele noastre, ci cu siguranţă dorim unul modern şi eficient. Invertorul Kostal PIKO are diferite interfeţe de comunicare şi conversie fără transformator, dar poate dispune şi de accesorii diferite, precum: senzor PIKO, modem analog sau GSM si comunicator date. Aceste detalii sunt mai mult decât suficiente pentru a afla că invertorul prezentat este unul modern şi calitativ

3. Uşurinţa folosirii invertorului solar

În al treilea rând, trebuie să ne gândim cât de practic este produsul şi cât de rapid se poate manevra. Invertorul Kostal este alegerea ideală din acest punct de vedere, datorită faptului că poate fi monitorizat prin intermediul internetului. Chiar şi design-ul futurist face produsul mai uşor de folosit, iar cu cele 3 butoane de pe interfaţă este imposibil să nu reuşiţi să faceţi setările corespunzătoare într-un mod cât mai rapid.

4. Garanţia primită la achiziţionarea invertorului

Garanţia primită la achiziţionare este esenţială pentru a ne putea da seama de durabilitatea produsului. Acest invertor solar calitativ primeşte o garanţie de 5 ani, dar dupăr dorinţe se poate alege o garanţie până la 20 de ani.

5. Eficienţa sistemului fotovoltaic determinat de invertor

Invertorul solar Kostal PIKO are o eficienţă de 97% şi nu mai încape niciun dubiu că produsul dă un randament mare pentru sistemul nostru fotovoltaic.

Descriere generală a invertorului trifazat pentru instalaţii solare Kostal PIKO 8.3

Invertorul trifazat pentru instalaţii solare Kostal PIKO 8.3 este un invertor trifazic care dispune de diferite interfeţe de comunicare şi conversie fără transformator. Pentru a beneficia de toate facilităţile, acest invertor solar pentru instalaţii fotovoltaice poate fi achiziţionat împreună cu următoarele accesorii: senzor PIKO, modem analog sau GSM şi comunicator date.

Mai multe detalii despre invertorul trifazat şi despre alte tehnologii fotovoltaice calitative găsiţi pe esolar.ro

Share.

Lasa un raspuns