Eficienţa energetică a panourilor solare germane cu puffer

2

Pentru ca o instalaţie de încălzire să fie eficientă, dar şi economică, putem alege să folosim energia solară, prelucrată cu ajutorul panourilor solare cu puffer. Acest sistem inovator de încălzire presupune costuri destul de reduse de instalare şi întreţinere, dar foarte eficient şi cu beneficii numeroase. Cu alte cuvinte, pufferele pot fi folosite pentru a creşte randamentul sistemelor de încălzire prin eliberarea treptată a agentului termic.

Ce tip de puffere alegem pentru încălzire?

Panouri solare plane cu Puffer 6x1 - 500.2PF

Panouri solare plane cu puffer pentru o încălzire eficientă

Putem alege dintre mai multe tipuri de puffere: cele mai des folosite sunt pufferele clasice simple, fără serpentine;  pufferele cu una sau două serpentine, care pot fi conectate la panourile solare sau folosite pentru producerea instantanee a apei calde menajere; pufferele tank-in-tank, care au o utilizare mai complexă atât pentru încălzire cât şi pentru acumulare, fiind folosite la sistemele de încălzit cu multe surse (panouri solare, cazan pe lemne şi centrală pe gaz). Pufferele pot avea o capacitate de la 800 de litri până la 1500 sau 5000 de litri, pentru cazanele de peste 100kW. Recomandate sunt pufferele cu un volum de minim 25 litri/1kW putere cazan sau un volum mai mare, de 50 litri/kW pentru că în funcţie de capacitatea lor, creşte şi performanţa exploatării.

Introducere scurtă despre panourile solare germane cu puffer 6×1 – 500.2PF

Bufferul extinde foarte mult timpul în care cazanul va funcţiona la putere nominală, la randamentul său maxim, consumând astfel mai puţin combustibil, procesul de ardere este implicit mai eficient, scad emisiile de noxe, se reduc depunerile de gudron, se înlătură pericolul de coroziune şi creşte durata de viaţă a cazanului. Kitul are 6 panouri solare plane Idella Smarty One, fabricate în Germania, cu o garanţie de cinci ani şi un puffer cu două serpentine de 500 litri, cu o garanţie de doi ani.

Setul de panouri solare nemţeşti cu puffer

Acest set de panouri solare nemţeşti cu puffer conţine: 6 Panouri solare plane Idella Smarty One fabricate în Germania; 24 Suporţi de prindere panouri solare pentru acoperiş înclinat din ţiglă; 5 seturi conectare panouri solare; 1 Puffer cu 2 serpentine de 500 litri; 1 Staţie solară germană Idroline cu grup de pompare complet echipat; 1 Controler Idesol cu 2 senzori PT 1000;  2 Bidoane glycol de 10 kg concentrat la -50 de grade; 1 Vas de expansiune solar de 25 litri.

Mai multe informaţii despre panourile solare cu puffere şi alte tehnologii solare de încălzire găsiţi pe esolar.ro

Share.

2 comentarii

Lasa un raspuns