Investeşte într-un kit fotovoltaic on-grid 3 kW cu injectare în reţea

0

Energia electrică poate fi obţinută prin diverse mijloace. Cel mai cunoscut mod este racordarea la reţeaua naţională, urmat apoi de instalaţiile fotovoltaice. Majoritatea gospodăriilor sunt conectate la reţeaua naţională, în timp ce unele familii au decis să facă o investiţie de viitor într-un kit solar fotovoltaic 3 kW.

Cum funcţionează un kit fotovoltaic on-grid 3 kW?

Kit fotovoltaic 3 kW racordat la rețea

Kit fotovoltaic solar on-grid 3 kW cu injectare în rețea

Sistemele solare fotovoltaice pot fi de tip on-grid sau off-grid. O instalaţie fotovoltaice off-grid nu are tangenţă cu reţeaua naţională, căci produce exclusiv electricitate folosibilă pentru locuinţă. Acest kit solar off-grid are acumulatori, deci energia în plus este depozitată astfel şi refolosibită.

Pe de altă parte, un kit fotovoltaic on-grid 3 kW este conectat la reţeaua naţională şi nu are acumulatori. Toată energia produsă în exces este retrimisă în reţea şi alţi consumatori o pot folosi. Soarele care ajunge la panourile solare montate pe sol sau pe acoperiş este captat şi transformat în energie electrică, trimisă apoi către consumatori prin intermediul invertorului.

Un kit fotovoltaic on-grid 3 kW cu injectare în reţea, o investiţie în viitor

O investiţie de viitor este o investiţie într-un sistem de calitate, cu eficienţă mare şi rezistenţă în timp. Un kit solar on-grid, precum kitul fotovoltaic racordat la reţea 3 kW Solivia 2.5 EU G4 TR, este compus din panouri solare şi invertor.

Panourile solare din acest kit fotovoltaic on-grid sunt panouri eletrice Idella Power Poly Premium de 250W, cu o eficienţă de 15,06% şi randament garantat vreme de 25 de ani. Pe de altă parte, invertorul monofazic on-grid Solivia are o eficienţă maximă de 96,2%, fiind perfect pentru a converti curentul continuu produs de panourile solare în curent electric alternativ, necesar în reţelele electrice.

În viitor, surplusul de energie injectat în reţea vă poate aduce profit

Acest kit fotovoltaic on-grid 3 kW de reţea produce o cantitate de energie de 9,9 kWh, media zilnică anuală. De multe ori, această cantitate de energie este prea multă pentru o gospodărie, astfel că există un surplus. Deoarece sistemul fotovoltaic on-grid nu are acumulatori, această energie este injectată în reţeaua naţională.

În viitor, se preconizează că proprieterii români de sistem fotovoltaic on-grid vor obţine profit prin comercializarea energiei verzi în reţeaua naţională produsă de sistemul din gospodărie.

Descriere kit fotovoltaic on-grid 3 kW racordat la rețea Solivia 2.5 EU G4 TR

Acest kit fotovoltaic on-grid 3 kW racordat la rețea Solivia 2.5 EU G4 TR are o putere instalată de 3 kW și o producție de energie de 9.9 kWh, fiind alcătuit din douăsprezece panouri fotovoltaice policristaline, cu 60 de celule în serie, și un invertor solar monofazat cu injectare în rețea. Cele douăsprezece panouri fotovoltaice policristaline Idella Power Poly Premium de 250W au o eficiență de 15.06 la sută, ceea ce conferă acestui kit fotovoltaic on-grid un plus de valoare. Indiferent dacă sunt amplasate pe acoperiș sau la sol, panourile fotovoltaice policristaline pot genera energie atât pentru consumul propriu, cât și pentru alimentarea rețelei naționale de electricitate. Românii care achiziționează uj kit fotovoltaic on-grid 3 kW racordat la rețea Solivia 2.5 EU G4 TR ar putea, în viitorul apropiat, să obțină profit prin comercializarea energiei verzi în rețeaua națională de electricitate. Asta, în condițiile în care acest kit fotovoltaic on-grid 3 kW racordat la rețea Solivia 2.5 EU G4 TR va produce energie mai multă decât consumă proprietarul care îl deține.

Mai multe detalii despre acest kit fotovoltaic on-grid 3 kW racordat la reţea şi despre alte tehnologii solare fotovoltaice găsiţi pe esolar.ro

Share.

Lasa un raspuns