O instalație cu panouri solare fotovoltaice de 3 KW, între costuri și avantaje

2

Interesul oamenilor pentru sistemele solare fotovoltaice este din ce în ce mai mare. Îmbucurătoare este și scăderea prețurilor acestor instalații în ultimii ani, deci tot mai multe familii vor putea să investească în asemenea unelte moderne, menite să ajute atât economiile gospodărești, cât și mediul înconjurător.

Cât de scumpă este o instalație cu panouri solare fotovoltaice și în cât timp se amortizează investiția?

Instalație cu panouri solare fotovoltaice de 3 kW

Instalație cu panouri solare fotovoltaice de 3 kW

Potrivit unui raport al UE, producerea energiei electrice cu ajutorul panourilor solare este o metodă economă, dar nu la fel de economă precum folosirea energiei eoliene sau a celei hidroelectrice. Pentru acest studiu s-a folosit măsura ”levelized cost”, adică s-a estimat costul pe megawatt-ora, fără subvenții. Foarte utile sunt, așadar, pentru o gopodărie instalațiile solare mixte, compuse din panouri solare și eoliană.

Prețul unei instalații solare poate depăși câteva mii de euro, în funcție de eficiența și capacitatea sa. Cu toate acestea, investiția inițială se amortizează destul de repede, în 2-5 ani. După această perioadă banii cheltuiți sunt recuperați și veți începe să ieșiți pe plus lună de lună. Pentru a avea un sistem solar eficient pentru o perioadă cât mai lungă de timp, trebuie să avem grijă de componentele sale. De exemplu, specialiștii recomandă curățarea periodică a panourilor solare, pentru a nu-și pierde randamentul.

Economia, durabilitatea și protejarea naturii, câteva dintre avantajele pe care le are o instalație cu panouri solare fotovoltaice de 3 KW

Instalațiile solare fotovoltaice sunt apreciate din prisma mai multor motive. Bineînțeles, este normal ca în prim-plan să se afle banii. Economiile făcute cu o instalație cu panouri solare fotovoltaice de 3 kW sunt considerabile și bine venite în orie locuință.

Pentru ca un kit solar fotovoltaic să ne ajute în economisirea banilor destinați facturii la electricitate, acel kit trebuie să aibă o eficiență cât mai mare și o producție medie anuală rezonabilă. De exemplu, o instalație cu panouri solare fotovoltaice de 3 kW are o eficiență a panourilor de 15,06%, iar producția medie zilnică anuală este de 10 kWh media zilnică anuală, acumulatorii solari stocând până la 7,2 kWh, energie necesară noaptea sau pe timp de vreme nefavorabilă.

Descrierea generală a instalaţiei fotovoltaice stand alone de 3kW putere instalată

Instalaţia solară fotovoltaică stand alone de 3 kW putere instalată cuprinde 12 panouri fotovoltaice policristaline la un preţ excelent plus patru baterii solare şi un invertor solar de instalaţii fotovoltaice. Toate accesoriile din acest pachet formează un kit fotovoltaic desăvârşit pentru locuinţa dumneavoastră prin asigurarea independenţei energetice şi siguranţa că veţi avea parte de energia electrică de care aveţi nevoie oricând, graţie bateriilor solare.

Mai multe detalii despre această instalație stand-alone de 3 kW putere instalată și despre tehnologii solare fotovoltaice găsiți pe esolar.ro

Share.

2 comentarii

  1. Pingback: Baterie solară cu întreţinere redusă economă | eSolar.ro

  2. Pingback: Lithium Victron baterie solară rezistentă la șoc | eSolar.ro

Lasa un raspuns