Fă economii cu o baterie solară cu întreţinere redusă

1

Bateriile sunt elemente importante într-un sistem solar fotovoltaic de tip off-grid. Un acumulator solar preia toată energia în plus produsă de panourile solare. Atunci când consumatorul nu are nevoie de o cantitate mare de energie, invertorul nu o mai poate introduce în reţea, iar aceasta se stochează în baterii solare.

Bateriile solare diferă între ele

Baterie solară OpzS 4560 Victron

Baterie solară cu întreţinere redusă

În primul rând, bateriile solare diferă în ceea ce priveşte capacitatea lor. Dacă unele au o capacitate mai mică de stocare, altele pot fi folosite chiar şi de către consumatori care au nevoie de cantităţi de sute sau chiar mii de Ah.

Pe de altă parte, durabilitatea este un criteriu la fel de important. Există baterii foarte durabile, care rezistă la multe cicluri de descărcare parţială, dar şi baterii mai sensibile la şcouri, cu o tendinţă mare de scurgere. Trebuie să alegeţi mereu calitatea şi să optaţi pentru acumulatori rezistenţi şi eficienţi.

Cum se întreţine o baterie solară?

Bateriile solare, din cauza faptului că sunt supuse mereu la cicluri de descărcare parţială, au nevoie de întreţinere. Aceasta se face prin completarea cu apă distilată a electrolitului din interior. Cu cât aceasta completare este mai deasă, cu atât cheltuielile sunt mai mari.

OpzS 4560 Victron este o baterie solară cu întreţinere redusă, potrivită pentru sisteme de telecomunicaţii sau pentru iluminatul spitalelor, teatrelor sau cinematografelor. Cu o capacitate nominală la 120 ore la 20°C de 4560 Ah, acest acumulator are o performanţă ridicată la tensiune joasă sau înaltă.

OpzS 4560 Victron este o baterie solară cu întreţinere redusă pentru că este necesară o singură completare cu apă distilată a electrolitului într-o perioadă de 3 ani. Durata lungă de viaţă (peste 20 de ani, cu o rezistenţă la aproxiamtiv 2000 de cicluri de descărcare parţială) recomandă această baterie solară cu întreținere redusă pentru orice consumator care are nevoie de o capacitate mare de Ah.

Descriere baterie solară cu întreținere redusă OpzS 4560 Victron

Această baterie solară cu întreținere redusă OPzS 4560 cu acid, fabricata de Victron, are o durată lungă de viață, de până la 20 de ani și rezistă la peste 2000 de cicluri de descărcare parțială. Acest tip de baterie solară cu întreținere redusă poate fi utilizată în aplicații energetice, hidroenergetice și termoenergetice, atunci când sunt necesare capacități mari de sute și chiar mii de Ah. Această baterie solară cu întreținere redusă OPzS 4560 are performanțe atât la tensiuni joase, cât și la tensiuni înalte și nu necesită un nivel crescut de întreținere, completarea cu apă distilată a electrolitului fiind necesara o dată la trei ani. Această baterie solară cu întreținere redusă stochează energia electrică în stații solare și eoliene și poate fi folosită în sistemele de telecomunicații, precum și în iluminatul de siguranță al spitalelor, teatrelor sau cinematografelor.

Mai multe detalii despre această baterie solară cu întreținere redusă, dar şi despre alte tehnologii solare fotovoltaice găsiţi pe esolar.ro

Share.

Un comentariu

  1. Pingback: Baterie solară cu gel pentru sistem fotovoltaic | eSolar.ro

Lasa un raspuns