Lithium Victron, o baterie solară rezistentă la şocuri şi vibraţii

0

Suntem dependenţi de energia electrică şi nu putem nega acest lucru. În bucătărie, în dormitor, la firmă sau pentru iluminat, electricitatea este factorul principal. Suntem obişnuiţi ca energia electrică să facă parte din viaţa noastră, aşa că o pană de curent ne scoate total din ritm.

O baterie solară rezistentă este o rezervă importantă de energie

Baterie solară rezistentă la șocuri

Baterie solară Li-ion rezistentă la șocuri

Sistemele solare fotovoltaice sunt o investiţie excelentă pentru firme sau pentru gospodăriile private. Uneori sistemele fotovoltaice produc energie suplimentară, care se poate risipi. Acest lucru nu este posibil dacă avem baterii solare de înaltă calitate, care să înmagazineze energia în plus. În caz de pană de curent sau în timpul nopţii, o baterie solară rezistentă poate fi un prieten de nădejde pentru anumite activităţi care necesită electricitate.

Scurgerea, o problemă pentru o baterie solară rezistentă?

Pe cât de utile sunt bateriile solare, pe atât de sensibile sunt unele modele. În caz de şoc, vibraţii sau supraîncărcare, bateriile riscă să se defecteze. Scurgerile sunt un „simptom” evident al deteriorării bateriilor. Pentru a scăpa de această problemă, este important să alegem de la început o baterie solară rezistentă.

Tehnologia litiu-fier-fosfat este una apreciată de cumpărători pentru durabilitatea sa. Aceasta este caracterizată de un număr mare de cicluri de descărcare şi de o rezistenţă excelentă la condinţii nefavorabile.

Lithium Victron, o baterie solară rezistentă şi eficientă

Lithium Victron 12.8V200Ah este o baterie solară rezistentă, reîncărcabilă, care are la baza conceperii sale tehnologia litiu-fier-fosfat. Această baterie poate rezista la un număr mare de cicluri de descărcare profundă (peste 5000 de cicluri la 50% descărcare).

Durabilitatea acestei baterii constă în faptul că electrolitul din interior are o rezistenţă mare la şocuri şi vibraţii. În acest fel, bateria este mai durabilă şi poate avea o viaţă mai lungă decât un acumulator tradiţional. În plus, această baterie solară rezistentă beneficiază de sistem de echilibrare celule (Cell Balancing).

Descriere baterie solară rezistentă Lithium Victron 12.8V200Ah

Bateria reîncărcabilă solară litiu-fier-fosfat are durata de viață menționată în numărul de cicluri de încărcare, însă adâncimea de descărcare nu este de obicei menționată. Instituțiile ce se ocupă de testele bateriilor au clarificat faptul că un ciclu de încărcare înseamnă utilizarea totală a capacității acestora, dar nu în mod neapărat încărcarea completă și descărcarea lor. Acestă baterie solară rezistentă Lithium solar Victron 12.8V200Ah își reface aproape în întregime capacitatea operațională după reîncărcare ți poate rezista la multe cicluri de descărcare profundă. Electrolitul din interiorul acestei baterii solare reîncărcabile are o rezistență mare la șocuri și vibrații. Mai multe baterii pot fi conectate în paralel ți niciun prejudiciu nu avea loc în cazul în care unele baterii sunt mai puțin încărcate decât altele.

Mai multe detalii despre această baterie solară rezistentă şi despre alte tehnologii solare fotovoltaice găsiţi pe esolar.ro

Share.

Lasa un raspuns