De ce să alegem o baterie solară cu gel pentru sistemul fotovoltaic?

2

În sistemul solar fotovoltaic, bateria solară are rolul de a înmagazina energie electrică produsă de panourile solare. Electricitatea stocată astfel este folosită în momentele de nevoie, precum în penele de curent sau în timpul nopţii.

Ce baterie solară să alegem pentru sistemul solar fotovoltaic?

Sistemele fotovoltaice on-grid nu curpind baterii solare, ceea ce înseamnă că în timpul nopţii sau în caz de vreme nefavorabilă nu puteţi beneficia de energie electrică de la panourile solare. O baterie solară reprezintă o rezervă de energie mai mare sau mai mică, în funcţie de capacitate.

Pentru aplicaţiile energetice, hidronergetice sau termoenergetice se folosesc bateriile care au capacităţi mari de Ah. Orice capacitate ar avea o baterie solară, mereu clienţii vor alege calitatea.

O baterie solară cu gel are o viaţă mai lungă decât bateriile tradiţionale

Baterie solară cu gel 16 OPzV 2v 2000Ah

Baterie solară cu gel sigilată Victron GEL Long Life

O baterie solară cu gel are electrolitul din interior sub formă de gel. Acesta este un avantaj, întrucât bateria solară este mai rezistentă la şocuri decât bateriile normale. Astfel, o baterie solară cu gel are o durată lungă de viaţă şi investiţia va fi amortizată rapid.

Pe de altă parte, este indicat să alegeţi o baterie solară sigilată, care valorifică tehnologia VRLA. Aceste baterii solare sigilate sunt ferite de scurgerile de gaz atunci când bateria nu este supraîncărcată. În acest fel este prelungită durata de viaţă a bateriei.

Victron GEL Long Life, o baterie solară cu gel rezistentă la şocuri

O baterie solară cu gel este, prin definiţie, o baterie foarte rezistentă. Această baterie solară cu gel sigilată 16 OPzV 2v 2000Ah Victron GEL Long Life este perfectă pentru consumatorii care au nevoie de capacităţi mari de sute sau chiar mii de Ah, căci capacitatea acestei baterii de descărcare în 10 ore este de 2.000 Ah şi rezistă la peste 1.800 de cicluri de descărcare.

Datorită electrolitului prezent sub formă de gel, această baterie solară cu gel sigilată este rezistentă la şocuri şi la pierderile involuntare de gaz. Datorită utilizării reţelelor de calciu, plumb şi material de înaltă puritate, aceşti acumulatori solari Victron VRLA pot stoca energie pentru perioade lungi de timp, fără a necesita reîncărcare până la un an de zile.

Descriere baterie solară cu gel sigilată 16 OPzV 2V 2000Ah Victron GEL Long Life

Această baterie solară cu gel sigilată 16 OPzV 2V 2000Ah Victron GEL Long Life oferă o durabilitate maximă și are o rezistență la peste 1800 de cicluri de descărcare și o durată lungă de viață. Una dintre calitățile acestor tipuri de baterii este faptul că sunt rezistente la șocuri, datorită electrolitului sub forma de gel pe care îl conțin și care oferă o siguranță maximă în cazul scurgerilor. Realizate printr-o tehnologie VRLA, bateriile OPzV sunt sigilate, fapt ce înlătură posibilitatea scăpării gazului, acest lucru fiind posibil numai în cazul în care acumulatorii solari sunt supraîncărcați. Bateria solară sigilată 16 OPzV 2v 2000Ah Victron GEL poate fi utilizată în aplicații energetice, hidroenergetice și termoenergetice, și în situații în care sunt necesare capacități mari de sute și chiar mii de Ah.

Mai multe detalii despre această baterie solară cu gel sigilată şi despre alte tehnologii solare fotovoltaice găsiţi pe esolar.ro

Share.

2 comentarii

  1. Pingback: Conducte din plumb izolate - sistem solar termic | eSolar.ro

  2. Pingback: Controler solar compact DeltaSol de sistem termic | eSolar.ro

Lasa un raspuns