Trackere fotovoltaice cu două axe – elementul care maximizează randamentul oricărui sistem solar

0

Dacă îți dorești să treci la energie verde, sau dacă te gândești să îți asiguri energia total independent de rețeaua națională nu trebuie să îți faci un milion de griji că vei rămâne în pană când îți e lumea mai dragă. La fel și în cazul celor care nu se bucură de privilegiile unei zone cu mult soare pe tot parcursul anului. Nici cei care stau la munte nu trebuie să își facă probleme. Și totuși, care este soluția la toate aceste neajunsuri? Una cât se poate de simplă: trackerele solare fotovoltaice cu două axe de rotire.

Ce sunt trackerele solare fotovoltaice cu două axe de rotire?

Instalaţii fotovoltaice cu tracker

Instalaţii fotovoltaice cu tracker

Trackerele solare fotovoltaice sunt instalații solare moderne pe care se montează panourile solare. Principiul lor de funcționare este simplu, adică acestea urmăresc soarele indiferent unde sunt amplasate pe glob. În acest fel, randamentul panourilor solare crește indiferent dacă e vorba de panouri monocristaline sau policistaline. Acestea sunt de foarte mare ajutor mai ales în cazul sistemelor solare bazate pe panouri fotovoltaice stand alone, independente de rețeaua energetică națională, care au posibilitatea de a se folosi de energia acesteia atunci când nu există soare suficient. Investiția minimă pentru un confort energetic observabil se poate face începând instalaţiile fotovoltaice cu tracker.

Intalaţii solare fotovoltaice cu tracker Oritont Duo

Instalațiile fotovoltaice cu tracker Orizont Duo ale căror trackere au structură din profile cu ax dublu. Acuratețea acestora se ridică la 0.5 grade având o structură din profile pentru 3 panouri solare cu dimensiuni de 0,99 mm x 1.95 m şi cu o greutate maximă de 30 kg fiecare. În acest fel, împreună formează un panou solar cu o suprafaţă totală de 5,8 m pătraţi. Aceste instalații fotovoltaice sunt folositoare pentru panouri PV, concentratoare – CPV, heliostate. Utilitatea lor se poate observa cu precădere pe acoperişul caselor, la semnele de trafic, la iluminatul stradal, la cabane, în cazul centralelor electrice mici sau mari unde panourile solare sunt conectate în serie, iar ieşirea e conectată direct la un invertor sau la un dispozitiv extern de încărcare. Rezistenţa la vânt este de minim 130 km/h. În decursul unui an cu ajutorul motorului cu dublu ax puteţi obţine un beneficiu energetic cu 7% mai mare decât în cazul motoarelor cu un singur ax.

Instalații solare fotovoltaice pe tracker Orizont Duo pot fi folosite atât în gospodării cât şi la iluminatul stradal, la cabane, în cazul centralelor electrice mici sau mari unde panourile solare sunt conectate în serie, iar ieşirea e conectată direct la un invertor sau la un dispozitiv extern de încărcare. Acest tracker garantează și o rezistență la vând de cel puțin 130 km/h. În plus, pe parcursul unui an, cu ajutorul motorului cu ax dublu randamantul energetic crește cu 7% față de cel cu un singur ax. Aceste trackere sunt folositoare în cazul panourilor PV, concentratoare – CPV, heliostate.

Informații suplimentare despre trackerele solare cu structură din profil dublu sunt pe esolar.ro

Share.

Lasa un raspuns