Turbinele eoliene pentru rulote pentru cei care au crezut mereu în sursele alternative de energie

1

„Don Quijote a atacat morile de vânt pentru că nu credea în surse alternative de energie,” spune Dragutin Minic Karlo. Curajul lui Don Quijote este admirat și în ziua de astăzi, asemeni curajului celor care au crezut, încă de la început, în sursele alternative de energie. Și nu doar atât. Le-au și dezvoltat, au lucrat cu sârguință pentru ca noi să ne bucurăm de cele mai bune tehnologii alternative.

Sursele alternative de energie au schimbat lumea

Turbină eoliană mică pentru locaţii temporare

Turbină eoliană mică pentru locaţii temporare

Energia eoliană a jucat un rol foarte important în viața oamenilor, încă din cele mai îndepărtate vremuri. Prima utilizare a energiei eoliene datează de acum 5.000 ani, în Egipt, unde bărcile au folosit vele pentru a călători de la un țărm la altul. Prima moară de vânt adevărată, o mașină cu palete atașate la o axă pentru a produce o mișcare circulară, a fost construită încă din anul 2.000 î.Hr., în Babilonul antic.

Lumea occidentală a descoperit turbina de vânt mult mai târziu. Cele mai vechi referiri scrise referitoare la morile de vânt datează din secolul al 12-lea, acestea fiind folosite în principal pentru morărit. Câteva sute de ani mai târziu, morile de vânt au fost utilizate, în special în Olanda, pentru pomparea apei.

Morile de vânt, de la fermele de animale la fermele industriale și turbinele eoliene pentru rulote

Morile de vânt pentru ferme au fost inventate în Statele Unite, în a doua jumătate a secolului al XIX-lea. În 1889, au existat 77 de fabrici eoliene în Statele Unite, iar la începutul secolului acestea au devenit foarte importante pentru exportul american. Până la apariția motorului diesel, multe rute feroviare transcontinentale din SUA au depins de morile de vânt mari, care au fost folosite la pomparea apei pentru locomotivele cu abur.

Astăzi, turbine eoliene pentru rulote sunt utilizate și pentru alt scop. Acestea reprezintă o tehnologie alternativă de producere a energiei electrice la nivel mondial. De-a lungul timpului, inginerii au venit cu soluții tot mai inovatoare în proiectarea turbinelor eoliene, astfel încât avem posibilitatea de a le folosi nu numai pentru ferme mari, ci și pentru propria locuință și ambarcațiuni, datorită turbinelor eoliene mici, ideale pentru locații izolate, unde nu există o rețea de electricitate.

Turbine eoliene mici RTL pentru locații temporare, rulote și caravane

Turbinele noastre eoliene oferă o modalitate sigură de încărcare a bateriilor în locații îndepărtate și dificil de accesat. Multe dintre acestea au fost operațiunile critice pentru telecomunicații, colectarea de date științifice.

Turbină eoliană mică pentru locații temporare

Cu o greutate ușoară, sunt potrivite de instalat temporar. Turbina eoliană RTL 504 este un candidat ideal pentru încărcarea sistemelor cu baterii mici.

Energie eoliană pentru rulote și caravane. Turbinele eoliene mici RTL 913 pot fi folosite pentru instalații temporare pe sol, de exemplu pentru caravane și rulote.

Regulator de încărcare

Regulatoarele de încărcare sunt proiectate pentru a fi conectate între turbina eoliană și baterii, cu posibilitatea de a realiza un sistem hibrid cu panouri fotovoltaice. Acestea oferă și protecție bateriilor la supraîncărcare.

Mai multe modele de turbine eoliene mici și alte surse alternative de energie găsiți pe esolar.ro

httpv://www.youtube.com/watch?v=c5jtDZ-MFZc&feature=youtu.be

Share.

Un comentariu

  1. Pingback: Acumulatori de instalații solare și eoliene | eSolar.ro

Lasa un raspuns