Alexandria – Teleorman un loc potrivit pentru dezvoltarea resurselor de energie regenerabilă cu ajutorul panourilor solare fotovoltaice, a centralelor pe peleţi şi a eolienelor

0

Să ne bucurăm de sursele de energie regenerabilă

Panouri solare cu tuburi vidate

Panouri solare cu tuburi vidate

Sursele de energie primară sau neconvenţională s-au bucurat şi se bucură şi acum de o ascensiune continuă pe scala sistemelor energetice de pe tot globul. Acest fapt se datorează atât reuşitelor cercetărilor făcute în domeniu cât şi creşterii oportunităţilor financiare ale cetăţenilor ajutaţi prin diferite programe de către stat. De asemenea, un punct forte al dezvoltării acestei industrii este tocmai dezavantajul industriei energiei convenţionale de a fi din ce în ce mai scumpă. După cum probabil că ştiţi, resursele regenerabile sunt acele surse provenite din natură disponibile aproape oricând într-un mod nelimitat. Printre ele se afla şi resurse care se regenerează natural într-o manieră mai rapidă decât cea în care sunt folosite. Acest tip de energii sunt disponibile cu ajutorul soarelui, a temperaturii pământului sau a interacţiunilor gravitaţionale ale soarelui şi a lunii cu oceanele. În aceste condiţii, ale epuizării treptate a resurselor convenţionale, fiecare ţară încearcă să facă cele necesare pentru a face faţă necesităţilor energetice. Şi în Alexandria – Teleorman lucrurile au început să se mişte în favoarea energiilor verzi existând în plan construcţia unui parc de 66 de milioane de lei.

Energie termică cu ajutorul panourilor solare cu tuburi vidate

Astfel, pentru a vă îndeplini nevoia de energie termică puteţi apela la panourile solare. Acestea funcţionează pe energia captată de la lumina solară. Asta înseamnă că pentru a beneficia de ea depindeţi numai de ciclul zi-noapte, de latitudine, de anotimpuri şi de nori. În judeţul Teleorman iradiaţia anuală este situată în jurul cifrei de 1500 KWh/m2, energie suficientă pentru aplicaţiile casnice. Aşadar, două panouri solare cu tuburi vidate la set cu boiler vă pot asigura aportul de energie termică pentru întreaga familie.

Încălzire cu centralele pe peleţi şi lemne

Centrală termică pe peleţi

Centrală termică pe peleţi

O altă soluţie regenerabilă de încălzire ar putea fi centrala pe peleţi şi lemne. Utilizarea lemnului ca şi sursă de energie a crescut tot mai mult în ultimii ani. Utilizată corect, adică o condiţie a exploatării durabile ce implică refacerea fondului forestier, această resursă poate asigura aportul de energie termică necesar, mai ales că centralele termice pe peleţi şi lemne au un randament foarte bun. În plus, dacă pădurile din care provine lemnul sunt gestionate într-o manieră durabilă, nici emisiile de CO2 nu ar fi considerabile.

Kituri fotovoltaice policristaline şi turbine eoliene pentru obţinerea curentului electric

Panouri fotovoltaice stand alone

Panouri fotovoltaice stand alone

Dacă doriţi o sursă curată de obţinere a curentului electric, energia fotovoltaică este răspunsul. Aceasta se bazează pe producerea directă de electricitate cu ajutorul celulelor fotovoltaice de siliciu. Atunci când soarele este puternic, acesta furnizează o energie suficient de mare pentru panourile fotovoltaice. Un kit fotovoltaic policristalin de sine stătător permite convertirea directă în energie electrică a până la 16% din energia acumulată. Un astfel de kit vă poate ajuta foarte mult cu scăderea costului facturii la energie electrică.

Instalaţie eoliană

Instalaţie eoliană

Tot cu aportul de energie electrică vă poate ajuta şi energia eoliană. Totuşi, cel mai indicat ar fi utilizarea ei într-un sistem hibrid, datorită instabilităţii vântului. Montată cum trebuie şi utilizată corect, o instalaţie eoliană pentru casă poate alimenta cu energie întreaga casă chiar şi mai multe zile, în funcţie de consum. Această soluţie practică pentru zonele rezidenţiale s-a dovedit a fi excelentă pentru situaţiile cu încărcătoare de acumulatori.

Mai multe detalii legate de produsele descrise găsiţi pe esolar.ro, iar de montajul lor se ocupa solar-service.ro

Share.

Lasa un raspuns