Centrale pe lemne RIKA – mod ieftin și flexibil pentru încălzire

1

Sistem de încălzire în mod ecologic cu centralele pe lemne RIKA

Soba pe lemne X-Back RIKA reduce emisiile de gaze nocive 3

Sobă pe lemne X-Back RIKA

Considerat ca fiind una dintre cele mai mari descoperiri ale omenirii, focul s-a dezvoltat de-a lungul timpului ca un element indispensabil oamenilor, devenind în acest fel o tehnologie la baza cărora se dezvoltă și se proiectează diverse sisteme de încălzire. Utilizarea lemnului ca sursă de combustibil pentru încălzire este mult mai veche decât civilizația, iar în prezent arderea lemnului are cea mai mare utilizare a energiei deviate dintr-un combustibil solid. Combustibilul din lemn poate fi utilizat pentru gătit, ocazional pentru alimentarea motoarelor cu abur care generează electricitate, dar și pentru încălzirea locuințelor.

Funcționare automata și eficentă cu centrale pe lemne

Sistemele de încălzire pe lemne prezintă multe avantaje precum faptul că acest fel de combustibil este ecologic, prezintă emisii reduse de carbon, este un combustibil domestic ce poate fi procurat din surse locale și asigură un confort termic ridicat, garantând eficiența și durabilitatea oricărui sistem de încălzire utilizat, fie că este vorba de o centrală termică, de un șemineu, cazan sau sobă.

Centralele pe lemne RIKA sunt realizate într-o mare varietate de stiluri, cu un design original, putând fi considerate piese de mobilier într-o casă. Proiectate pe baza unei tehnologii moderne ce permite proluarea aerului în mod nesemnificativ, aceste centrale pe lemne caută să ofere un confort sporit utilizatorului prin posibilitatea funcționării automate, controlului de la distanță și monitorizării accesibile de pe calculator sau de pe telefonul mobil.

Tehnologie avansată de fabricație

Seminee pe lemne X-Cook RIKA cu eficienta dovedita in incalzirea imobilelor

Șeminee pe lemne X-Cook RIKA

Fiecare centrală pe lemne RIKA își începe construcția ca o simplă foaie de metal, în prima etapă de producție, această foaie de metal este tăiată în mod automat la dimesniunile necesare prin intermediul unor lasere de mare precizie, proiectate de către ingineri, folosind cele mai recente programe de desen 3D. Piesele de volum mare sunt fabricate cu atenție pe o mașina flexibilă care procesează rola de tablă în greutate de până la cinci tone, iar în funcție de forma și calitate, unele părți sunt de asemenea realizate cu ajutorul unor echipamente și prese cu tehnologie avansată. În etapa următoare, piesele create sunt sudate în mod automat de roboții de sudură ce construiesc aproape în întregime centrala. Toate piesele sunt pictate pe un circuit transportor cu uscare integrată și curățate într-o instalație complet automată de degresarea avansată. După terminare, fiecare dintre centralele pe lemne RIKA este inspectată în mod atent pentru o funcționare corectă și pentru analiza aspectului.

Mod ieftin și flexibil pentru încălzire cu centralele pe lemne RIKA

Centralele pe lemne RIKA sunt disponibile în multe forme și aspecte, potrivite pentru orice tip și ambient de casă și reprezintă o sursă excelentă de încălzire datorită combustibilului utilizat, lemnul. În prezent între 60% și 80% din locuințe care folosesc sisteme de încălzire, utilizează drept combustibil lemnul datorită faptului că este modul cel mai eficient, cel mai ieftin și cel mai flexibil pentru a încălzi o casă. Acest lucru nu spune ca celelalte opțiuni de încălzire sunt negative, ci doar că ele tind să fie utilizate în scopuri specifice.

Share.

Un comentariu

  1. Pingback: Centrală pe peleţi silenţioasă cu compresor zgomot | eSolar.ro

Lasa un raspuns