Cu trackere solare fotovoltaice cu orientare după soare obții maximum de energie

0

Sistemele solare fotovoltaice sunt tehnologii moderne, de înaltă calitate, ce transformă energia gratuită a soarelui în electricitate. Astfel, orice locuință echipată cu un asemenea sistem solar va face economii considerabile lună de lună, protejând, în același timp, mediul înconjurător.

Ce sunt trackerele solare?

Trackere solare fotovoltaice orientate după soare

Trackere solare fotovoltaice orientate după soare

Dacă putem face un gest care să sporească eficacitatea sistemului nostru solar fotovoltaic, atunci cu siguranță merită să ne informăm mai mult și să îl facem. În această categorie se încadrează trackerele solare, accesorii extrem de utile pentru orice proprietar de instalație solară.

Trackerele solare fotovoltaice sunt dispozitive care suportă greutatea panourilor fotovoltaice. Pe aceste trackere se poate monta un anumit număr de panouri solare, în funcție de capacitatea trackerului. Însă aspectul cel mai important este acela că, folosind un tracker, panourile solare se pot orienta în permanență după traseul soarelui. Randamentul producției de electricitate crește cu până la 50% față de situațiile în care panourile sunt montate în mod clasic, pe acoperiș sau pe sol.

Aceste trackere solare fotovoltaice cu orientare după soare sunt potrivite fie pentru locurile unde soarele nu este foarte bogat, fie pentru proprietarii care doresc o eficicacitate mai mare. Dacă investiția într-un kit solar fotovoltaic se amortizează în 3-5 ani, același sistem care beneficiază de trackere solare fotovoltaice cu orientare după soare va ajuta la recuperarea banilor investiți mult mai rapid.

Investește de la început în trackere solare fotovoltaice cu orientare după soare

Un tracker solar Orizont Duo 1.2 pentru 4 panouri 1.2kWp cu o greutate de maximum de 30 kg fiecare este o investiție excelentă, care vă ajută să obțineți o cantitatea mai mare de energie.

Aceste trackere solare fotovoltaice cu orientare după soare au o rezistență la vânt de 130 km/h și au un trai lung de viață. Pot fi folosite oriunde se montează un sistem solar fotovoltaic: pentru locuința privată, la semnalele de trafic, la iluminat, la cabane sau pensiuni etc.

Tracker solar cu structura din profile cu dublu ax Orizont Duo 1.2 pentru 4 panouri 1.2kWp, fără stâlpul principal şi fără şuruburile de prindere la sol

Tracker solar cu 2 axe sau cu dublu ax cu o acurateţe mai mare de 0.5 gr şi cu o structura din profile pentru 4 buc. de panouri solare cu dimensiuni de 0,99 mm x 1.95 m şi cu o greutate max. de 30 kg fiecare. Astfel împreună formează un panou solar cu o suprafaţă totală de 7,7 m pătraţi. Adecvat pentru panouri PV, concentratoare – CPV, heliostate. Utilizări la case: pe acoperişul caselor, la semnele de trafic, la iluminatul stradal, la cabane, în cazul centralelor electrice mici sau mari unde panourile solare sunt conectate în serie, iar ieşirea e conectată direct la un invertor sau la un dispozitiv extern de încărcare. Rezistenţă la vânt este de minim 130 km/h. În decursul unui an cu ajutorul motorului cu dublu ax puteţi obţine un beneficiu energetic cu 7% mai mare decât în cazul motoarelor cu un singur ax. Șuruburile pentru prinderea la sol şi stâlpul principal nu sunt incluse în cazul acestui tracker solar. Le puteţi însă achiziţiona separat.

Mai multe detalii despre sisteme fotovoltaice cu tracker Orizont Duo 1.2 KWp si despre alte trackere solare fotovoltaice gasiti pe esolar.ro

Share.

Lasa un raspuns