Invertoare solare fotovoltaice – pentru o energie electrică verde

0

Sisteme solare cu celule fotovoltaice pentru captarea energiei de la soare

Invertor trifazat pentru panouri solare

Invertor trifazat pentru panouri solare

Sistemele de obținere a energiei electrice solare sunt sisteme complexe ce captează energia solară folosind celule fotovoltaice. Panourile solare din vremurile noastre nu necesită neapărat lumină solară intensă, ele putând funcționa la fel de bine și în zilele noroase. Celulele fotovoltaice transformă lumina solară captată în energie electrică. Printre beneficiile acesteia din urmă energii sunt: reducerea facturilor la energie electrică datorită faptului că soarele este gratuit, iar investiția într-un astfel de sistem se face o sigură dată, inițial; reducerea emisiilor de carbon datorită faptului că energia solară este curată și nu emite dioxid de carbon sau alte elemente poluante. Un sistem de energie solar poate să reducă emisiile de carbon cu o tonă pe an.

Invertoare fotovoltaice solare

Sistemele solare nu pot funcționa fără un invertor fotovoltaic. Asta pentru că curentul continuu generat de panourile solare trebuie să fie transformat în curent alternativ, pentru a putea fi folosite electrocasnicele existente în locuințe sau în instituții. Curentul alternativ este transmis către panoul electric din clădiri, de către invertor, în conformitate cu nevoile locuinței.

Invertoare trifazate pentru panouri solare electrice

Invertoare panouri solare electrice Quattro 12V se diferenţiază de alte invertoare datorită posibilităţii de conectare la două surse independente, având două intrări de CA. Invertoarele pentru panouri fotovoltaice din gama Quattro preiau furnizarea la consumatorii conectaţi în cazul unei defecţiuni. Puterea panourilor poate fi nelimitată datorită funcţionarii în paralel. Pot funcţiona în paralel până la 10 invertoare pentru panouri solare electrice Quattro pentru a atinge o putere de ieşire mai mare. De exemplu, zece invertoare Quattro 48/10000/140, vor furniza 90 kW/ 100 kVA putere de ieşire cu o capacitate de încărcare de 1400 A.

Despre invertoarele solare fotovoltaice trifazate puteți afla mai mult de pe esolar.ro

Share.

Lasa un raspuns