Invertoarele solare fotovoltaice – o parte din energia verde

1

Cu toții știm că panourile fotovoltaice sunt acele panouri cu ajutorul cărora energia captată de la soare este transformată în energie electrică. Procesul este ecologic și se realizează fără costuri, contribuind în mod palpabil la reducerea facturilor la energia electrică. Investiția într-un asemenea sistem se face o singură dată, inițial.

Invertorul fotovoltaic, cheia unui sistem fotovoltaic

Conversia luminii solare în energie electrică are loc prin folosirea unui material subțire, semiconductor, alcătuit din silicon, de cele mai multe ori, iar acesta este înconjurat de sticlă sau plastic. Semi-conductorul este expus la lumina solară, iar electronii din atomii acestuia se mișcă liber, trec prin material și generează curent continuu. Acest curent nu ar putea fi folosit fără ajutorul unui invertor solar cu ajutorul căruia curentul continuu este transformat în curent alternativ. Acesta din urmă poate fi utilizat pentru dispozitivele electronice folosite de obicei într-o locuință.

Invertoare fotovoltaice Victron Phoenix 12V

Invertoare fotovoltaice Victron Pheonix 12V 1200W

Invertoare fotovoltaice Victron Pheonix 12V 1200W

Invertoare fotovoltaice Victron Phoenix 12V 1200W Compact  fac parte dintr-o gamă de invertoare fotovoltaice Phoenix și sunt utile unei multitudini de aplicații. Criteriile de design pun accent pe crearea unui invertor cu ieșire sinusoidală, cu eficiență optimă, dar fără să îi compromită performanța.

Folosind tehnologia hibrid HF, a fost creat un produs de înaltă calitate, cu dimensiuni compacte, greutate redusă, fiabilitate ridicată și capabilă de a furniza energie pentru orice tip de sarcină. O caracteristică importantă a tehnologiei SinusMax o reprezintă pornirea la sarcină maximă.

Tehnologia convențională de înaltă frecvență nu oferă o astfel de performanță ridicată. Cu toate acestea, invertoarele  fotovoltaice Phoenix se potrivesc foarte bine în cazul alimentării unor sarcini pretențioase, precum ar fi calculatoarele sau sculele electrice de energie redusă.

Mai multe produse de tipul invertoarelor solare fotovoltaice sunt pe esolar.ro

Share.

Un comentariu

  1. Pingback: Invertoare solare de sistem panouri fotovoltaice | eSolar.ro

Lasa un raspuns