Kituri fotovoltaice stand alone, sisteme independente pentru persoane independente

0

Cu toții avem instinctul de a fi independenți măcar într-o anumită măsură. Unii dorim să fim independenți financiar, alții își doresc să fie independeți din punct de vedere intelectual, alții doresc să nu depindă de societate. Pe lângă toate acestea, există și oameni care își doresc să nu depindă de stat sau de anumite corporații atunci când vine vorba de procurarea energiei. Pentru aceștia s-au inventat kiturile de panouri fotovoltaice stand alone, adică sistemele fotovoltaice independente.

Sisteme fotovoltaice stand alone – pentru independenţa energetică

Kit fotovoltaic monocristalin cu invertor pentru independenţă energetică

Kit fotovoltaic monocristalin cu invertor pentru independenţă energetică

Un sistem fotovoltaic independent este o unitate bazată pe energia solară care generează și stochează energie. Această unitate nu este conectată la rețeaua națională și este complet independentă. Un astfel de kit fotovoltaic generează electricitate atunci când siliconul din panourile solare este expus la lumina solară. Apoi energia este trimisă direct la o baterie care stochează energia până când aceasta urmează să fie folosită. Dacă se întâmplă ca bateria să nu aibă destulă energia stocată atunci ea este trimisă direct la sistem. Când utilizatorul are nevoie de energie, aceasta este luată din baterie și este trimisă la invertor, o componentă care ia curentul DC și îl transformă în curent AC care poate apoi să fie folosit pentru întreaga locuință.

Kituri fotovoltaice cu panouri policristaline sau panouri monocristaline

Kit fotovoltaic solar stand alone policristalin cu invertor

Kit fotovoltaic solar stand alone policristalin cu invertor

Kitul fotovoltaic monocristalin cu invertor, un kit care poate cu uşurinţă asigura alimentarea cu energie electrică a reclamelor out-door luminoase de pe blocuri ori de pe stâlpii stradali, din parcările hipermarketurilor. Invertorul solar din acest kit este fabricat în Germania, un invertor cu undă sinusoidală pură ce conţine inovaţii fără precedent. Mai presus de toate, noul concept de operare foloseşte un comutator rotativ unic care comunica în paralel cu Steca Tarom şi Steca Power Tarom în scopul de a calcula starea de încărcare (SOC) a bateriilor. În plus, Bateriile Trojan de tip deep-cycle (cu descărcare adâncă) cu tehnologia AGM (absorbed glass mat) încorporată de care dispune acest kit nu necesită nici o mentenanţă și sunt dotate cu o serie de elemente de design care să le asigure o performanţă optimă.

Kitul fotovoltaic policristalin cu invertor este un kit de sine stătător care are în componență
următoarele: panou policristalin fotovoltaic IPP 150W, un invertor solar DC-AC Steca Solarix PI-550-12V-220V-500W, un regulator de control solar Steca Solsum 6.6F-12V-24V-6A şi baterii pentru kit fotovoltaic 12V 50Ah 22 TRJ AGM. Acest kit oferă o sursă de energie la purtător şi poate avea aplicaţii diverificate,asigurând iluminatul casei sau a gospodăriei ori susţinând energia necesară pentru sistemul de irigaţii a unui teren.

Kit fotovoltaic solar stand alone cu invertor este destinat uzului rezidenţial sau în instituţii, bănci, şcoli sau autostrăzi, pentru alimentarea camerelor de supraveghere. El este compus din: panou electric unicristalin IPM 200W, invertor solar DC-AC Steca Solarix PI-550-12V-220V-500W, regulator solar automat Steca Solsum 8.8F-12V-24V-8A şi acumulator pentru panou fotovoltaic 12V 76Ah 24 TRJ AGM.

Mai multe produse din categoria kituri fotovoltaice stand alone, dar și informații suplimentare despre cele descrise găsiți pe esolar.ro

Share.

Lasa un raspuns