Panourile solare pentru apă caldă – investiție sau profit?

0

Ce sunt panourile solare și care sunt întrebuințările lor?

Un panou solar este o instalație care captează energia solară conținută în razele soarelui și o transformă în energie termică. Nu mai este o noutate faptul că în ultima perioadă panourile solare au început să manifeste un interes din ce în ce mai mare pentru public. Energiile regenerabile promit reducerea costurilor în ceea ce privește întreținerea casei și nu numai. De exemplu, una dintre întrebuințările energiei solare captate este folosirea sa pentru încălzirea apei menajere. În ultimii ani s-a înregistrat un progres spectaculos al tehnologiei, panourile solare pentru încălzirea apei ajungând la performanța de a transforma energia solară în energie termică într-un procent de 93-94%, proces care se apropie încet, dar sigur de pragul maxim. Apa caldă obținută poate fi folosită sub formă de apă caldă menajeră sau ca agent termic primar pentru prepararea apei calde menajere într-un acumulator. În unele cazuri se poate utiliza și ca agent termic pentru încălzire.

Care sunt avantajele utilizării panourilor solare nepresurizate?

În primul rând este cel mai ieftin  echipament pentru producerea apei calde menajere, energia termică pe care o produce este gratuită iar raportul calitate – preţ este cel mai bun de pe piaţă. Panourile solare nepresurizate sunt uşor de montat și de întreţinut și nu poluează mediul înconjurător.

Dacă este să luăm în calcul o familie cu 3 persoane, și având în vedere media consumului de apă caldă menajeră care este de 50 de litri/persoană/zi, un panou solar nepresurizat de 150 de litri poate acoperi în totalitate nevoia de apă caldă a unei familii de 3 persoane, pe toată perioada primăverii, verii și toamnei. Dacă doriți să achiziționați panouri care să funcționeze pe întreaga perioadă a anului, inclusiv iarna, trebuie să luați în considerare costurile mai mari de instalare, costuri care pot fi amortizate într-un timp relativ scurt.

În funcție de numărul membrilor din familie puteți alege panouri solare de 90 litri (pentru două persoane), 150 litri (3 persoane), 200 litri (4 persoane) şi 270 litri (5-6 persoane).

Aceste modele de panouri solare termice sunt cele mai ieftine din Romania dar și din lume. Foarte multe persoane le montează pentru a avea apă caldă primăvara și vara, pentru a mai reduce din cheltuielile pentru lemne, combustibili, dar și pentru a nu mai porni centrala.

Panouri solare nepresurizate vidate Orio 223 INOX – soluția de care aveți nevoie!

Panouri solare nepresurizate vidate Orio 223 INOX

Panouri solare nepresurizate vidate Orio 223 INOX

Dacă doriți să mai reduceți din cheltuieli, nu mai stați pe gânduri și achiziționați modelul de panouri solare nepresurizate vidate Orio 223 INOX. Interiorul și exteriorul panourilor sunt din inox iar capacitatea rezorvorului panourilor solare este de 223 litri. Pachetul include 18 tuburi vidate cu un diametru de 58 mm, lungimea tuburilor fiind de 1800 mm. Panourile sunt simplu de instalat având o structură reglabilă la 23°, 30°, 38°, 45° din aliaj de aluminiu.

Dacă veți cumpăra acest pachet de panouri solare veți beneficia de un certificat de garanție pentru panourile solare dar și pentru rezervor de 2 ani.

Prețul unui astfel de produs ajunge la suma de €446.40 preț cu TVA inclus, o investiţie profitabilă, care se poate amortiza în câțiva ani de la achiziţie.

Panourile solare nepresurizate – o investiție profitabilă?

Panouri solare nepresurizate cu tuburi vidate sunt o invenție relativ recentă care a revoluționat tehnologia de producere a energiei termice având ca sursă panourile solare. Aceste panouri se remarcă printr-o absorbție foarte mare a razelor solare. Tuburile vidate sunt concepute pentru a face faţă condițiilor meteorologice extreme, deci funcționarea lor nu poate fi afectată.

Față de panourile solare plane al căror randament este cuprins între 60-65%, panourile solare cu tuburi vidate folosite pentru încălzirea apei menajere pot ajunge la un randament de până la 90%.

În ceea ce privește montajul și întreținerea panourilor, costurile sunt scăzute iar investiția se poate recupera în câțiva ani.

Dacă doriți  să reduceți din  cheltuieli şi în acelaşi timp să protejați  mediul înconjurător, panourile solare pentru apă caldă nepresurizate ar putea fi alegerea ideală!

Mai multe informații despre aceste produse găsiți pe esolar.ro

Share.

Lasa un raspuns