Metoda cea mai ieftină de a obține apă caldă menajeră cu boilerul solar Ideval

1

Cu atâtea tehnologii verzi puse la dispoziția noastră, de ce am continua să folosim gazul natural pentru a ne asigura necesarul de apă caldă menajeră în locuință? De ce să nu profităm de energia inepuizabilă și gratuită oferită de soare? Sistemele de energie solară reprezintă cea mai ieftină și cea mai ecologică metodă de a obține apă caldă menajeră. Oricâtă am avea nevoie!

Apă caldă menajeră rapid și ieftin cu un kit cu boiler solar

Boiler solar apă caldă Ideval KSS 600.2 NHS

Boiler solar apă caldă Ideval KSS 600.2 NHS

Poate că investiția într-un asemenea kit pare puțin mai scumpă (asta dacă alegeți produse de calitate) față de sistemele convenționale de încălzire a apei, însă merită din plin. Recuperarea investiției depinde de mai mulți factori, printre care se numără și cantitatea de apă caldă consumată, însă ea se recuperează, de obicei, de la trei până la șase ani.

Din moment ce facturile la energia electrică și gazul natural sunt tot mai mari, gospodăriile care folosesc kituri solare pentru încălzirea apei calde pot face economii serioase dacă sistemul este complet. Ce înseamnă un kit solar complet? Din sistemele solare cu randament ridicat nu trebuie să lipsească un boiler solar pentru apă caldă.

Un boiler solar asigură aportul necesar de apă caldă menajeră în orice moment

În orice sistem solar pentru apă caldă, un boiler solar nu trebuie neglijat, dacă vă doriți apă caldă menajeră în orice moment al zilei. Pe parcursul unei zile, kiturile bazate pe căldură solară au intensități diferite. Astfel, acest boiler solar stochează energia solară captată și o redă instalației de căldură atunci când apa se răcește.

Încălzirea apei calde menajeră se numără printre cele mai costisitoare necesități într-o gospodărie. Din acest motiv, investiția într-un kit solar nu înseamnă altceva decât apă caldă menajeră ieftină, disponibilă exact atunci când aveți nevoie.

Acest boiler solar nu necesită întreținere, asigură apă caldă menajeră în combinație cu panouri solare cu tuburi vidate sau panouri solare plane, centrale pe lemne sau pe peleți și chiar împreună cu sursele de căldură convenționale.

Un astfel de boiler solar pentru apă caldă Ideval poate fi configurat pentru a satisface aproape orice nevoie de apă caldă și nu necesită măsuri suplimentare de siguranță datorită volumului de apă de 30-50 litri din serpentină.

Descriere boiler solar pentru apă caldă Ideval KSS 600.2 NHS

Sistemul de încălzire bazat pe caldură solară nu are aceeași intensitate pe parcursul zilei. Astfel, pentru a contracara aceasta discontinuitate este foarte utilă folosirea unui boiler solar pentru apa caldă care să stocheze toată energia solară captată și să o redea instalației de căldură atunci când apa se răceste.

Mai multe informații despre acest boiler solar, dar și despre alte tehnologii de stocare a apei găsiți pe esolar.ro

Share.

Un comentariu

  1. Pingback: Energie termică cu buffer de pompa de căldură | eSolar.ro

Lasa un raspuns