Baterii solare Victron GEL cu rezistență mare la șocuri mecanice pentru stocarea inteligentă a energiei

0

Indiferent de mărimea sistemului fotovoltaic, alegerea unei baterii solare care să ofere o stocare inteligentă și eficientă a energiei electrice reprezintă un pas extrem de important. Iată câteva sfaturi care vă vor ajuta să găsiți bateria solară potrivită sistemului dumneavoastră.

Nu cumpărați baterii solare de la producători diferiți

Baterii solare Victron GEL 12v220Ah de calitate

Baterii solare Victron GEL 12v220Ah

Să presupunem că utilizați deja o baterie de 24 de volți, însă aveți nevoie de mai mult spațiu de stocare. În acest caz, aveți două posibilități — fie înlocuiți bateria veche cu una mai mare, fie legați in serie mai multe baterii solare.

Dacă optați pentru a doua variantă, e bine să știți că noile baterii solare trebuie să aibă aceleași caracteristici, de preferabil să provină de la același producător. În caz contrar, performanța bateriilor poate fi afectată în mod considerabil.

Pentru o stocare inteligentă a energiei măsurați capacitatea bateriei solare

Capacitatea bateriilor este măsurată în amperi oră (Ah). Spre exemplu, o baterie solară Victron GEL 12v220Ah are o capacitate de descărcare de 20 de ore de 220Ah.

Ca să nu aveți de-a face cu situații frustrante mai târziu, nu subestimați capacitatea de stocare de care aveți nevoie pentru sistemul solar. Dacă nu apreciați corect nevoia de stocare, se poate întâmpla ca bateria să nu vă ofere suficient spațiu de stocare într-o zi obișnuită, și chiar situații în care bateria se încarcă rapid când e însorit, ca mai apoi să se descarce repede când sistemul solar nu poate fi utilizat.

Ca să apreciați cum trebuie capacitatea de care aveți nevoie, luați în considerare următoarele aspecte:

  • Care este durata de timp în care sistemul dumneavoastră solar poate funcționa când nu e soare;
  • Care e consumul zilnic de energie din locuință;
  • Ar fi convenabil să investiți într-un generator diesel ca rezervă? Un generator ar reduce foarte mult nevoia de stocare a energiei cu o baterie solară.
  • În final, nu uitați că firma de la care ați achiziționat sistemul solar ar trebui să vă ofere consultanță și în alegerea unor baterii solare potrivite pentru panourile dumneavoastră.

Descriere baterii solare Victron GEL 12v220Ah

Bateriile solare GEL 12v220Ah de la Victron au, în comparație cu acumulatorii AGM, o durată de funcționare mai mare și suportă un număr mai mare de cicluri complete de încărcare și descărcare. Datorită faptului că electrolitul din interiorul acestor baterii solare este sub formă de gel, ele sunt extrem de rezistente la șocuri. Folosite în general la sistemele cu panouri solare fotovoltaice, la rulote, vehicule electrice sau aspiratoare industriale, aceste baterii solare cu gel au avantajul de a fi depozitate perioade lungi de timp, de până la un an, fără a necesita încărcare. Aceste baterii solare GEL 12v220Ah au o capacitate la descărcare în 20 de ore de 220 Ah și o garanție de 2 ani.

Pentru mai multe informații despre acumulatorii solari cu gel și alte baterii solare accesați esolar.ro

Share.

Lasa un raspuns