Panourile fotovoltaice monocristaline – siguranța curentului electric de mâine!

7

Aveți nevoie de o soluție pentru a mai diminua din cheltuieli? Panourile solare fotovoltaice vă vin în ajutor!

Panourile solare fotovoltaice convertesc energia solară direct în energie electrică și sunt alcătuite din celule solare asamblate mecanic. Energia electrică obținută este gratuită, aceste panouri solare electrice contribuind la ecologizarea naturii. Funcționează pe tot parcursul anului, chiar și atunci când este înnorat deoarece folosesc energia solară pe care au înmagazinat-o în zilele însorite. Utilizarea panourilor fotovoltaice a crescut semnificativ în ultimul timp. Un motiv pentru această creștere este îmbunătățirea tehnologiei de fabricație a celulelor solare, apoi faptul că prețul panourilor fotovoltaice a scăzut considerabil.

Un prim avantaj îl reprezintă posibilitatea asigurării energiei electrice în locurile izolate care nu au acces la rețeaua de furnizare a energiei electrice.

Aceste panouri pot funcționa fără întrerupere chiar și în cele mai nefavorabile condiții. Un astfel de sistem este ușor de instalat iar întreținerea este ușoară, nu necesită decât o simplă curățare a impurităților care se depun pe suprafața panourilor. Având în vedere că energia soarelui este inepuizabilă, panourile solare fotovoltaice se află într-un continuu proces de perfecționare și modernizare.

Vreți să investiți în panouri fotovoltaice monocristaline dar nu știți ce model să alegeți?

Panouri fotovoltaice monocristaline

Panouri fotovoltaice monocristaline

Panourile fotovoltaice monocristaline IPMc 185 W vă vin în ajutor. Acestea sunt folosite pentru instalațiile independente energetic. Puterea panoului fotovoltaic este de 185 W. În ceea ce privește întrebuințările unor astfel de panouri fotovoltaice monocristaline, acestea se pot folosi într-un echipament de sine stătător împreună cu baterii solare, invertor, regulator și structură suport. De asemenea, se mai pot folosi pentru instalațiile industriale – parcuri fotovoltaice sau chiar pentru iluminatul independent cu stâlpi fotovoltaici. Panourile fotovoltaice monocristaline reprezintă cea mai bună opţiune dacă spaţiul disponibil pentru montaj este limitat.

Prețul ajunge la 183.52 euro, preț cu tva inclus, o investiție care se recuperează în timp.  Având în vedere calitatea acestor panouri, întrebuințarea pe termen lung, dar  și profitul pe care îl puteți obține, putem vorbi de o sumă relativ mică.

Prin ce se remarcă panourile solare fotovoltaice monocristaline?

Panourile fotovoltaice monocristaline sunt fabricate din cristale de siliciu. În ceea ce privește performanțele lor, capacitatea de a transforma energia luminii solare în energie electrica, este foarte mare. Din acest punct de vedere, spre deosebire de panourile fotovoltaice policristaline sau amorfe, cele monocristaline sunt cele mai eficiente. Eficiența panourilor fotovoltaice monocristaline se referă la cantitatea de energie electrică obţinută pe metru pătrat şi nu la eficiența economică.

Panourile utilizează la capacitate maximă lumina disponibilă pentru a funcționa mereu la un randament cât mai ridicat chiar și în condiții nefavorabile, potrivindu-se oricărui tip de climat, indiferent de anotimp.

În viitorul apropiat, odată cu dezvoltarea accelerată a tehnologiei și micșorarea costurilor inițiale, panourile fotovoltaice monocristaline vor deveni cu siguranță din ce în ce mai utilizate.

Panourile cu celule fotovoltaice monocristaline au o stabilitate în timp mai bună comparativ cu celelalte. Acesta este argumentul principal care vă poate convinge  că dacă vă permiteți financiar și aveți de unde alege, puteți să investiți fără să stați prea mult pe gânduri  în panourile fotovoltaice monocristaline!

Mai multe informații despre aceste panouri fotovoltaice monocristaline, dar și alte panouri cu celule mono sau policristaline găsiți pe esolar.ro

Share.

Lasa un raspuns