Panourile solare cu tuburi vidate – o soluție eficientă și sigură de încălzire!

0

Panourile solare cu tuburi vidate sunt folosite pentru a transforma energia solară în energie termică. Aceste panouri solare pot funcționa pe  toată perioada anului, indiferent de cât de scăzute sunt temperaturile.

Prin tehnologia lor de izolare, tuburile vidate oferă aport de încălzire chiar și la -30 grade celsius. În lunile de iarnă energia produsă de panourile solare cu tuburi vidate este de trei ori mai mare decât a panourilor plane (clasice).

Cum funcționează un panou solar cu tuburi vidate?

Când razele soarelui intră în contact cu geamul tubului vidat, geamul le reflectă parțial. Raza este și ea parțial absorbită de geam care, prin urmare, se încălzește. Când suprafața de absorbție se încălzește, tinde să disperseze căldura solară. La acest tip de panouri solare pentru încălzire, pierderile prin transferul de căldură sunt anulate de absența aerului în interiorul tubului. Un avantaj îl reprezintă faptul că suprafața absorbantă fiind mereu perpendiculară pe direcția razelor solare, energia absorbită este aproape constantă în cursul zilei.

Ce avantaje oferă panourile solare cu tuburi vidate?

Buffer bivalent 1000 litri

Buffer bivalent 1000 litri

Sistemul solare poate fi folosit ca aport la un sistem de încălzire neconvenţional. Avantajele unor astfel de sisteme sunt legate în primul rând de sursa de energie (radiaţia solară) pe care o folosește sistemul solar care este gratuită și inepuizabilă. De asemenea, se întrețin ușor, doar prin menținerea curată a tuburilor. Un alt avantaj este că panoul solar poate funcţiona chiar și în condiţii de vreme rece, datorită proprietăţilor de izolare foarte bune. Nu în ultimul rând, tuburile vidate sunt foarte rezistente la şocuri mecanice. În cazul în care acestea trebuie schimbate, înlocuirea este una simplă și nu sunt foarte scumpe.

Dacă vreți să faceți o investiție pe termen lung într-un produs util care vă poate aduce avantaje și care mai poate reduce din cheltuieli, puteți să achiziționați buffer-ul bivalent de 1000 litri în instalații solare SIU 5×30-1000.2PF. Întregul pachet conține 5 panouri solare cu 30 tuburi vidate Solariss Iunona fabricate în China, 20 de suporți care folosesc la prinderea panourilor solare pentru acoperiș înclinat din țiglă, 4 seturi utile pentru conectarea panourilor solare, un puffer cu 2 serpentine de 1000 litri, o stație solară germană Idroline cu grup de pompare complet echipat, un Controler Idesol cu 2 senzori PT 1000, 3 bidoane cu glycol de 20 kg la -28 de grade, gata de umplere și un vas de expansiune solar de 60 litri.
Dacă veți achiziționa acest buffer, veți beneficia de un certificat de garanție de 2 ani la panourile solare dar și la boiler.

Prețul unui astfel de set de panouri solare ajunge 4,704 euro. La prima vedere pare o sumă mare dar este o investiție care se recuperează în timp.  Având în vedere calitatea buffer-ului, calitatea întregului pachet care vă este pus la dispoziție dar și a produselor pe care le conține, întrebuințarea pe termen lung, dar și profitul pe care îl poți obține, putem vorbi de o sumă acceptabilă.

Dacă vreți să mai reduceți din cheltuieli, seturile de panouri solare cu tuburi vidate sunt soluția cea mai inteligentă și sigură!

Mai multe informații despre astfel de instalații solare cu panouri solare cu tuburi vidate și buffere bivalente găsiți pe esolar.ro

Share.

Lasa un raspuns