Stâlpii fotovoltaici pentru străzi și șosele – ideali pentru o mai bună siguranță și vizibilitate!

13

Stâlpii fotovoltaici au început să fie din ce în ce mai folosiți pentru a  reduce din costurile consumului de energie. Soarele este sursa principală de alimentare cu care acești stâlpi se încarcă, o sursă inepuizabilă și care nu necesită costuri. Datorită evoluției rapide a tehnologiei, stâlpii cu panouri fotovoltaice au devenit un trend natural și modern spre care se îndreaptă acele persoane care își doresc implementarea unor soluții eficiente, atât din punct de vedere financiar, ecologic, cât și tehnologic. Folosiți pentru a crește siguranța, pentru a reduce cheltuielile sau pentru a crea vizibilitate, stâlpii solari de iluminat reprezintă alegerea ideală pentru iluminatul public al parcurilor, parcărilor, stadioanelor sau chiar al străzilor și șoselelor. Costul de alimentare cu energie electrică este zero iar costul pentru administrarea și întreținerea sistemului este redus.

Care sunt avantajele stâlpilor fotovoltaici?

Stalpi fotovoltaici pentru sosele si strazi

Stâlpi fotovoltaici pentru şosele şi străzi

Stâlpii de iluminat solar au durată mare de viață, sunt rezistenți la vânturi puternice, se pot întrebuința pe o perioadă mare de timp și nu necesită costuri suplimentare pentru a fi întreținuți. Nu în ultimul rând, prin achiziționarea de stâlpi fotovoltaici faceți economie de energie și contribuiți pozitiv asupra mediului, folosind energia soarelui – o energie regenerabilă!

Stâlpii fotovoltaici cu lămpi cu LED-uri pentru șosele și străzi PLAIN80 pot reprezenta o soluție ideală pentru locațiile care nu beneficiază de racordare la rețeaua națională de electricitate. Lampa de iluminat are o capacitate de 5300 K, iar Led-urile au o dimensiune de  8×2.25. Calitatea luminii produse de LED este mult superioară, aceasta putând crea o lumină albă mult mai puternică și mai clară, ceea ce duce la o creștere a vizibilității și o redare mai bună a culorilor.

Bateriile pline ale unor astfel de stâlpi solari pot funcționa până la 50 de ore, iar Led-ul poate suporta chiar și 50000 de ore de funcționare continuă. Stâlpii sunt ideali pentru zonele sudice. De asemenea, stâlpul solar conține o baterie cu gel rezistentă la temperaturi ridicate, o cutie de conexiuni și un kit de instalare. Pentru o bună funcționare se recomandă ca bateria să fie schimbată după 4 ani, iar led-ul să fie schimbat la fiecare interval de 12 ani.

În cazul în care veți achiziționa un astfel de model de stâlpi cu panouri fotovoltaice, veți beneficia de un certificat de garanție de 2 ani.

Prețul acestui model de stâlpi solari ajunge la 1,847.60 euro, preț cu TVA inclus, dar având în vedere faptul că sunt fabricați în Austria, calitatea și eficiența acestora sunt net superioare celorlalte produse competitive. Pe lângă calitate, achiziționarea de stâlpi fotovoltaici este o investiție pe termen lung.

Care este procesul de funcționare ale stâlpilor cu panouri fotovoltaice?

Lămpile solare de iluminat stradal funcționează după un principiu foarte simplu. Lumina din timpul zilei este transformată de panoul solar fotovoltaic în curent electric care este înmagazinat în acumulatori. Apoi, energia stocată în acumulatori este transformată din nou în lumină de către lampă, pe timpul nopţii. Și procesul se repetă!

Stâlpii fotovoltaici reprezintă  soluția optimă care ne conferă independență față de rețeaua electrică. În același timp, asistăm la o reducere considerabilă a costurilor și consumului. Prin alegerea unor astfel de produse, cum sunt stâlpii solari, consumatorii pot susţine dezvoltarea unor energii nepoluante care reduc impactul negativ asupra mediului şi pot creşte independenţa energetică!

Mai multe informații și soluții verzi pentru iluminat solar găsiți pe esolar.ro

Share.

Lasa un raspuns