Află tipurile de baterii solare cu bateriile Victron GEL cu rezistență mare la șocuri mecanice

1

Cum trebuie să funcționeze o baterie solară pentru a da randament?

Alegerea unei baterii solare potrivită pentru un sistem solar are ca obiectiv principal obținerea unui sistem suficient de mare pentru a furniza nevoia de energie în zilele lipsite de soare și, de asemenea, unul suficient de restrâns pentru a se potrivi cu panourile solare.

O baterie solară e indispensabilă în orice sistem solar din moment ce panourile solare produc energie în timpul zilei, iar noi avem nevoie de putere seara. Pentru ca sistemul solar să fie eficient, bateria trebuie să se încarce în orele în care soarele e puternic, și să se descarce seara, în timp ce oferă electricitate locuinței.

Pentru ca alegerea bateriei solare să fie una inspirată, îți prezentăm aici principalele tipuri de baterii solare disponibile pe piață.

Principalele tipuri de baterii solare

Baterii solare Victron GEL 12v220Ah cu rezistență mare la șocuri mecanice preț

Baterii solare Victron GEL 12v220Ah cu rezistență mare la șocuri mecanice

Baterii solare cu acid – sunt baterii acide cu plumb, care dispun de capace pentru adăugarea apei în interior. Avantajele acestor baterii e că sunt disponibile la prețuri accesibile și au o durată de viață relativ mare.

Dezavantajul e că bateriile cu acid nu pot fi utilizate în interiorul locuinței, pentru că emană gaze atunci când sunt încărcate. În cazul În care proprietarul este nevoit să depoziteze bateria într-o încăpere, un sistem de aerisire e obligatoriu, pentru că gazele pot provoca explozii.

Baterii solare cu descărcare profundă (AGM) – sunt excelente atât pentru stocarea energiei solare, cât și pentru energia eoliană, pentru că au un ciclu profund de încărcare și descărcare.

Marele avantaj al acestui tip de baterie e ca sunt de calitate superioară, mențin tensiunea mai bine față de alte tipuri de baterii solare, și au o durată de viață mai lungă. Singurul dezavantaj ar fi prețul, însă investiția merită din plin.

Baterii solare cu gel – aceste baterii solare cu gel sunt sigilate și pentru că nu au guri de aerisire nu vor emana gaze periculoase în timpul procesului de încărcare. Astfel, un avantaj important e ca ele pot fi folosite și în interiorul locuinței. În plus, au performanțe crescute și o durată de viață lungă.

Descriere baterie solară cu gel Victron GEL 12v220Ah

Acumulatorii solari GEL 12v220Ah de la Victron au, în comparație cu acumulatorii AGM, o durată de funcționare mai mare și suportă un numar mai mare de cicluri complete de încărcare și descărcare. Datorită faptului ca electrolitul din interiorul acestor baterii este sub formă de gel, ele sunt extrem de rezistente la șocuri. Folosite în general la sistemele cu panouri solare fotovoltaice, la rulote, vehicule electrice sau aspiratoare industriale, bateriile solare cu gel au avantajul de a fi depozitate perioade lungi de timp, de până la un an, fără a necesita încărcare. Acumulatorii solari GEL 12v220Ah au o capacitate la descărcare în 20 de ore de 220Ah și o garanție de 2 ani.

Mai multe informații despre aceste baterii sau despre alți acumulatori solari găsiți pe esolar.ro

Share.

Un comentariu

  1. Pingback: Eoliana pentru casă pentru energie curată | eSolar.ro

Lasa un raspuns