Boilere solare cu trei serpentine – o sursă de încredere pentru obținerea de apă caldă menajeră

0

Boilerele solare cu trei serpentine sunt o sursă de energie termică ecologică și gratuită. Ele funcționează pe baza unor principii simple. În primul rând acestea captează lumina soarelui cu ajutorul colectoarelor solare și o transformă în căldură.

Cum putem obţinem apă caldă menajeră cu ajutorul energiei solare?

Boiler solar cu trei serpentine care produce apă caldă menajeră folosind energie solară

Boiler solar cu trei serpentine care produce apă caldă menajeră folosind energie solară

Panoul solar este montat pe sau aproape de casă, îndreptat cu fața spre soare. Lumina soarelui trece prin plasticul sau sticla colectorului și lovește un metal sau cauciuc din material absorbant. Acest material transformă lumina soarelui în căldură, iar sticla previne căldura să evadeze.

Transferul de căldură de la panourile solare la apa din boiler are loc cu ajutorul unei serpentine ce conține glicol. Această serpentină transferă căldura către un rezervor, adică spre un boiler solar. Apa astfel încălzită este stocată în boiler până când aveți nevoie de ea.

O sursă de energie termică ecologică – boilerele solare cu trei serpentine

Boilerele cu trei serpentine apă caldă Ideval sunt ideale pentru obținerea unui aport ecologic de apă caldă. Achiziţionarea unui boiler trivalent reprezintă o investiţie pe viaţă. Sistemul este longeviv şi ajută la economisirea resurselor energetice. Este foarte importantă alegerea dimensiunii unui boiler cu trei serpentine, acesta raportându-se la numărul de persoane care îl folosesc, la spaţiul existent în locuinţă si la cele trei surse de încălzire a apei stocate prin cele trei serpentine. Toate costurile făcute iniţial cu achiziţionarea şi cu instalarea se vor amortiza ulterior prin economia produsă. Pachetul este potrivit pentru obținerea apei calde menajere cu ajutorul panourilor solare plane sau cu tuburi vidate, centrale pe lemne şi surse de căldură convenţionale.

Pentru mai multe informații despre boilere solare trivalente sau cu trei serpentine accesați esolar.ro

Share.

Lasa un raspuns