O baterie solară litiu-fier-fosfat, siguranţă şi eficienţă pentru sistemul fotovoltaic

1

Sistemele solare fotovoltaice se dezvoltă pe zi ce trece. Cumpărătorii au din ce în ce mai multă încredere în aceste tehnologii alternative de producere a energiei electrice, deoarece acestea ne ajută să profităm de electricitate la preţuri mici, fără a polua natura. Investiţia într-un sistem fotovoltaic este una de viitor, astfel că banii cheltuiţi se recuperează rapid, reuşind să facem economii importante lună de lună.

O baterie solară litiu-fier-fosfat de calitate, avantaje mutiple

Baterie solară litiu-fier-fosfat Lithium Victron 12.8V60Ah

Baterie solară litiu-fier-fosfat Lithium Victron 12.8V60Ah

O baterie solară litiu-fier-fosfat menţine în siguranţă energia în plus furnizată de sistemul solar, pentru a nu fi risipită. Această baterie solară litiu-fier-fosfat este extrem de utilă în momentul unei pene de curent sau chiar în timpul nopţii, când soarele nu este prezent pentru a putea oferi energie panourilor. În acest fel vom preveni risipirea energiei pe care panourile solare ne-o oferă, profitând la maximum de avantajele unui sistem solar fotovoltaic econom.

Există multiple categorii de baterii solare cu diferinte întrebuinţări (unele se folosesc pentru instalaţia casei, altele pentru vehicule electrice, utilitare etc), însă tehnologiile de baterie solară litiu-fier-fosfat se numără printre cele mai apreciate variante. Acumulatorii sunt o parte importantă dintr-o tehnologie solară fotovoltaică, deci trebui să optăm pentru calitate şi eficienţă.

Alege o baterie solară litiu-fier-fosfat pentru instalaţia fotovoltaică

O baterie solară litiu-fier-fosfat Lithium Victron 12.8V60Ah cu durată de viaţă îmbunătăţită oferă o tensiune apropiată de a bateriilor din plumb cu acid, însă prezintă avantajul unor pierderi mai mici şi a greutăţii reduse. Cu o tensiune de încărcarea variabilă între 14 V şi 16 V, nicio celulă nu trebuie supusă la o tensiune mai mare de 4.5 V şi nici nu trebuie încărcată complet. Aşadar, se pot monta în paralel mai mulţi acumulatori cu nivele diferite de încărcare, căci acest lucru nu va afecta în niciun fel buna funcţionare a sistemului solar fotovoltaic.

Tehnologia de baterie solară litiu-fier-fosfat se remarcă prin calitate şi rezistenţă, iar bateriile care o valorifică sunt ideale folosirii alături de un sistem solar fotovoltaic. O baterie solară litiu-fier-fosfat nu trebuie încărcată complet şi poate aduce un aport mare de energie chiar şi încărcatî parţial. Durabilitatea sa nu este afectată de ciclurile de încărcare incomplete, căci bateriile Li-ion sunt rezistente în timp la peste 5000 de cicluri de 50% descărcare.

Aşadar, pentru a profita de avantajele unei baterii de calitate putem da o şansă tehnologiilor Li-ion. O baterie solară litiu-fier-fosfat Lithium Victron este o alegere perfectă, pentru că este eficientă, durabilă şi economă.

Descriere baterie solară litiu-fier-fosfat Lithium Victron 12.8V60Ah

Litiu-fier-fosfat (LiFePO4 sau LFP) este cel mai sigur acumulator din gama de acumulatori Li-ion. Tensiunea nominală a unei celule este de 3.2 V, prin urmarea un acumulator de 12.8 V constă în 4 celule conectate în serie. Un acumulator lithium ion nu trebuie să fie încărcat complet. Durata de viață este îmbunatățită chiar și în caz de încărcare parțială. Acest aspect este un avantaj al bateriilor Li-ion, comparativ cu acumulatorii pe baza de plumb și acid. Bateriile litiu-fier-fosfat sunt mai ușor de încărcat decât bateriile solare standard (AGM sau ACID). Tensiunea de încărcare poate varia de la 14 V până la 16 V atât timp cât nici o celulă nu este supusă la tensiune mai mare de 4.2 V iar acesta nu trebuie să fie complet încărcată. Prin urmare, mai multe baterii pot fi conectate în paralel și niciun prejudiciu nu va avea loc în cazul în care unele baterii sunt mai puțin încărcate decât altele.

Pentru mai multe informații despre aceste baterii solare sau alți acumulatori pentru panouri fotovoltaice accesați esolar.ro

Share.

Un comentariu

  1. Pingback: Baterie solară pentru rulotă de mers în vacanță | eSolar.ro

Lasa un raspuns