Panourile solare termice plane cu boiler pentru apă caldă curată, disponibilă tuturor

1

Energie termică gratuită? Să ne folosim de energia solară!

Boiler solar cu două serpentine

Boiler solar cu două serpentine

Atunci când ne gândim la soare printre primele lucruri care ne vin în minte au legătură cu relaxarea, cu vacanța, cu călătoriile. Deci, în general, asociem soarele cu lucruri pozitive cu o stare de bine. Însă lista lucrurilor benefice de care ne putem bucura datorită soarelui nu se oprește aici. Tot acesta ne oferă posibilitatea de a beneficia de energie termică în mod gratuit.

Gratuitatea nu este însă singurul beneficiu al acestui tip de încălzire. Energia solară este înainte de toate un tip de energie regenerabilă. Asta înseamnă că nu putem rămâne fără energie solară, fapt ce nu se poate spune despre sursele convenționale de energie precum combustibilii fosili, cărbunii sau combustibilii nucleari. Avem acces la energie solară atâta timp soarele este în viață, adică cel puțin câteva milioane de ani de acum înainte. Iată de ce panourile solare cu boiler sunt un mod practic și eficient de încălzire termică.

Boiler cu două serpentine pentru obţinerea apei calde

Un boiler bivalent reprezintă o opţiune potrivită atunci când se doreşte protejarea mediului înconjurător şi realizarea de economii financiare pe termen lung în acelaşi timp. Pentru a satisface debitul necesar de apă caldă, boilerul preia căldură generată de centrale sau panouri solare şi o înmagazinează în apa stocată pentru a o folosi ulterior. Acest boiler este ideal pentru prepararea apei calde menajere în combinaţie cu panouri solare termice plane sau cu tuburi vidate, centrale pe lemne şi surse de căldură convenţionale.

Boilere solare pentru încălzirea apei menajere se regăsesc pe esolar.ro

Share.

Un comentariu

  1. Pingback: Panouri solare plane pentru apa calda ecologica | eSolar.ro

Lasa un raspuns