Un montaj profesionist al panourilor solare cu structura montaj fotovoltaice pentru acoperișuri plate

2

Atâta timp cât nu există suficient spațiu și acces la soare, panourile solare fotovoltaice pot fi instalate pe aproape orice acoperiș. Modul în care panourile sunt atașate la acoperiș depinde de tipul de acoperiș.

Acoperișurile plate — foarte comune mai ales pe clădirile comerciale — sunt spații ideale pentru instalații solare foarte eficiente. Pe un acoperiș plat, panourile solare sunt de obicei instalate pe cadre de sine stătătoare, care pot optimiza performanța dacă sunt bine orientate și înclinate în mod corect spre soare.

Pentru ca sistemul fotovoltaic să aibă randament, montajul trebuie să fie ireproșabil

Stuctură pentru motaj de panouri fotovoltaice pe acoperişuri plane la cele mai bune preţuri

Stuctură pentru motaj de panouri fotovoltaice pe acoperişuri plane

Panourile solare fotovoltaice instalate pe acoperișuri plate sunt în general înclinate în sus, spre soare, pentru a capta mai multă lumină și pentru a preveni acumularea de murdărie pe suprafața lor.

Pentru un montaj profesionist, apelați întotdeauna la experți, deoarece orice greșeală poate duce la distrugerea acoperișului și chiar a sistemului fotovoltaic.

Acoperișurile plate sunt de obicei acoperite fie cu gudron și pietriș sau spumă poliuretanică. Structurile care sprijină panourile solare fotovoltaice pe un acoperiș plat nu necesită foraj în structura acoperișului, majoritatea folosind  balast, cum ar fi blocuri de beton, pentru a menține structura stabilă.

Cum se montează în mod corect un sistem solar pentru acoperișuri plate

Cele mai multe panouri solare montate pe acoperișuri plate au unghiul între 10-30 de grade, pentru îmbunătățirea producției de energie. Principala preocupare într-un montaj făcut de profesioniști e ca panourile să fie protejate de vânt.

De asemenea, un montaj cu adevărat profesionist e posibil numai dacă instalatorii se asigură că  rândurile de panouri din față nu umbresc panourile din spate prea mult.  Acest lucru se întâmplă foarte des, iar partea proastă e că mulți nici nu observă acest aspect. De aceea, e important să vă amintiți că distanța dintre rândurile de panouri va depinde de înclinarea acestora.

Montaj profesionist de panouri fotovoltaice la cele mai bune preţuri

Montaj profesionist de panouri fotovoltaice la cele mai bune preţuri

Ca să aveți parte de un sistem fotovoltaic complet, de mare randament, folosiți întotdeauna materiale de calitate, montate de profesioniști. Structura montaj fotovoltaice pentru acoperișuri plate asigură o fixare completă a panourilor solare pe orice tip de acoperiș, nu numai pe cel plat.

Structura montaj fotovoltaice pentru acoperișuri plate

Sistem de montaj panouri fotovoltaice pentru acoperișuri plate la un preț convenabil. Se pretează la orice tip de acoperiș si pot fi ancorate cu greutăți contra vântului.

Mai multe soluții de montaj și tehnologii verzi vă stau la dispoziție pe esolar.ro

Share.

2 comentarii

  1. Buna ziua,

    Structura de montaj pentru panouri solare se poate pune si la 20 de grade.

    Aceasta structura de montaj nu necesita perforare. Se pun placi de beton 50x50x5 pe piloni incat structura devine foarte stabila.

    Suntem la dispozitia Dvs.
    http://www.esolar.ro

  2. Pingback: Sistemele fotovoltaice sinusoidale pentru turism | eSolar.ro

Lasa un raspuns