Suporţi de prindere, detaliul care fac panourile fotovoltaice o investiţie de durată

0

De la achiziţionarea la montarea panourilor solare

Structuri pentru acoperiş solar din tablă

Structuri pentru acoperiş solar din tablă

Probabil că atunci când ne gândim la achiziţionarea unui panou fotovoltaic ne gândim înainte de toate la beneficiile pe care ni le aduce acesta: adoptarea unui mod de viaţă ecologic, folosirea unei energii regenerabilă, scăderea sau chiar eliminarea costurilor de electricitate. Ulterior ne gândim la tipul de panouri solare cel mai potrivit pentru acoperişul şi nevoile noastre. Alegem fie un panou monocristalin, fie un panou policristalin, alegem sisteme de sine stătătoare sau conectate la reţea. Apoi ne gândit la furnizor şi echipa de montare. De aici şi până la avea energie verde mai trebuie avute în vedere câteva detalii, toate importante. Unul dintre ele este modul de prindere a panourilor pe acoperiş. Structurile şi suporţi pentru panouri diferă şi ele în funcţie de necesităţi, iar alegerea lor trebuie făcută în aşa fel încât întreaga lucrare să reziste în timp, pentru că, în final, nişte structuri prost alese pot ruina nişte panouri de calitate.

Cum alegem suporţii pentru panourile fotovoltaice?

Structurile panourilor fotovoltaice diferă în primul rând în funcţie de tipul de acoperiş. Astfel, există acoperişuri simple, acoperişuri de ţiglă, acoperişuri din tablă terase, sau acoperişuri ce oferă posibilitatea integrării sistemului în acoperiş.

1. Suporţi pentru sisteme fotovoltaice pe acoperişuri de ţiglă

Astfel identificăm structuri de susţinere potrivite pentru fiecare situaţie. Suporţii pentru fixarea sistemelor fotovoltaice pe acoperişuri din ţiglă sunt concepuţi pentru a putea fi uşor şi rapid de instalat pe structura acoperişului. Cele mai multe acoperişuri de acest gen sunt întâlnite pe case, în zonele rezidenţiale.

2. Structuri pentru montarea panourilor fotovoltaice pe acoperiş de tablă

Apoi, există şi structuri pentru montarea fotovoltaicelor pe acoperişul din tablă. În aceste cazuri însă, situaţia se poate complica pentru că aceste tipuri de acoperiş crează de obicei dificultăţi la montare. Tocmai din acest motiv s-au creat elemente de fixare potrivite pentru aceste cazuri. Aceste elemente se pot combina ulterior cu elementele generale de montare a modulelor fotovoltaice.

3. Structuri pentru montarea panourilor solare pe acoperişuri plane

În cazul în care avem de a face cu acoperişuri plane, de tip terasă, se recomandă utilizarea structurilor potrivite pentru acest tip de situaţii. Acest lucru este necesar deoarece ele răspund cerinţelor de înclinare a panourilor fotovoltaice conform proiectului tehnic. Structurile pentru panouri fotovoltaice de acest gen se pot folosi atât pe halele industriale cu unghi foarte mic de înclinare, cât şi în scop rezidenţial, pe terasele plate sau înclinate ale locuinţelor.

4. Sisteme de montaj pentru intergrarea panourilor fotovoltaice în acoperiş

Suporţi pentru panouri fotovoltaice pentru acoperiş din ţiglă

Suporţi pentru montarea panourilor fotovoltaice pe acoperiş din ţiglă

Majoritatea celor ce îşi instalează panouri fotovoltaice preferă, dacă este posibil, integrarea modulelor fotovoltaice în structura acoperişului, datorită esteticii rezultatului final, adică un acoperiş solar atractiv atât din punct de vedere estetic, cât şi din punct de vedere al energiei regenerabile produse.

Astfel, înainte de a alege structurile fotovoltaice e bine să ne cunoaştem nevoile pentru ca sistemul achiziţionat să ofere randament maxim şi să aibă o durată de viaţă cât se poate de lungă.

Produsele descrise mai sus, dar şi altele din aceaşi gamă găsiţi pe esolar.ro

Share.

Lasa un raspuns