Alege bateria solară potrivită pentru locuința ta cu bateriile Victron GEL cu rezistență mare la șocuri mecanice

2

Fiecare tip de baterie solară are propriile sale avantaje, dezavantaje și cerințe. Ele sunt cu atât mai diferite pentru că și nevoile noastre de energie sunt diferite. Alegerea unei baterii potrivite pentru sistemul nostru solar nu e deloc dificilă dacă dobândim unele cunoștințe de bază legate de stocarea energiei curate.

Principalele modalități de stocare a energiei

Baterii solare Victron GEL 12v220Ah, potrivite pentru sistemul tău de panouri fotovoltaice

Baterii solare Victron GEL 12v220Ah, potrivite pentru sistemul tău de panouri fotovoltaice

Există două modalități principale de stocare a energiei generate de către un sistem solar: off-grid și on-grid cu baterie de rezervă.

Sistemele off-grid sunt sisteme care furnizează energie electrică fără să depindă de grila națională. Practic, o locuință care utilizează un kit solar are nevoie de  baterii solare în zilele fără soare și  în timpul nopții, pentru ca gospodăriei să nu-i lipsească energia electrică.

Sistemele on-grid cu baterie de rezervă sunt dependente de grila națională, însă au nevoie de o baterie solară numai în momentele critice, cum ar fi o pană de curent.

Primii pași spre bateria solară care se potrivește locuinței noastre

Înainte să cumpărăm o baterie solară e indicat să luăm în calcul anumiți factori pentru ca sistemul solar să aibă cel mai bun randament.

Capacitatea bateriei — dacă măsori cum trebuie capacitatea de stocare de care ai nevoie pentru kitul tău solar, acesta își va face treaba. Nu subestima capacitatea de stocare necesară pentru kitul solar și nu ezita să ceri ajutorul unor specialiști înainte să cumperi o baterie solară.

Prețul bateriei — bateriile ieftine sunt foarte atractive, însă nu uita nici o clipă că achiziționarea unui chilipir în detrimentul calității înseamnă o baterie cu o durată de viață scurtă, una care ar putea compromite întregul sistem solar.

Producătorul bateriei — nu accepta compromisuri și alege o baterie solară de la un producător cunoscut și apreciat pentru calitatea produselor sale. Companiile serioase folosesc cele mai avansate tehnologii în materie de stocarea energiei, concentrându-se pe calitate.

Durata de viață a bateriei — cel mai important factor rămâne durata de viață a bateriei, pentru că poate măsura numărul de cicluri descărcare/încărcare pe care bateria îl poate oferi.

Baterii solare Victron GEL 12v220Ah cu rezistență mare la șocuri mecanice

Acumulatorii solari GEL 12v220Ah de la Victron au, în comparație cu acumulatorii AGM, o durată de funcționare mai mare și suportă un număr mai mare de cicluri complete de încărcare și descărcare. Datorită faptului că electrolitul din interiorul acestor baterii este sub formă de gel, ele sunt extrem de rezistente la șocuri. Folosite în general la sistemele cu panouri solare fotovoltaice, la rulote, vehicule electrice sau aspiratoare industriale, bateriile solare cu gel au avantajul de a fi depozitate perioade lungi de timp, de până la un an, fără a necesita încărcare. Acumulatorii solari GEL 12v220Ah au o capacitate la descărcare în 20 de ore de 220Ah și o garanție de 2 ani.

Mai multe tipuri de baterii solare și alte tehnologii verzi găsiți pe esolar.ro

Share.

2 comentarii

  1. Pingback: Confort cu o lampă de grădină cu led durabilă | eSolar.ro

  2. Pingback: Rezervă energie electrică cu un acumulator solar | eSolar.ro

Lasa un raspuns