Categorii

Facebook

Ultimele comentarii

Sisteme de back-up monofazate 5000W

Sisteme de back-up monofazate 5000W

 
15,817.50 Ron
(18,822.83 Ron pret cu TVA)
5000W-MVBU
În stoc
+

Prezentare sistem de back-up monofazat 5000W

Sistemele de back-up monofazate sau UPS-uri back-up (Uninterruptible Power Supply) sunt surse neintreruptibile de energie care previn neplacerile cauzate de caderile sau defectiunile retelei de energie electrica. Aceste sisteme de back-up monofazate vor preveni intreruperea alimentarii cu energie electrica a consumatorilor, comutarea de la reteaua principala la acumulatorii sistemului back-up facandu-se in mai putin de 20 milisecunde.

Sistemele de back-up monofazate 5000W reprezinta sursa de rezerva de energie electrica pe care ar trebui sa o aveti in calcul. Acestea au in componenta urmatoarele echipamente: un invertor de tensiune 5000W Victron Multiplus 24V 5000W 120-50 si patru acumulatori solari Varta LAD150 AGM Deep-Cycle.

De retinut faptul ca aceste sisteme de back-up monofazate se adreseaza consumatorilor care au un varf de 5000W; acumulatorii solari pot stoca 7,2 kWh.

COD: 5000W-MVBU

 

Garantiile oferite pentru un sistem de back-up monofazat 5000W

 

Descriere componente sistem de back-up monofazat 5000W in amanunt

 

Invertorul de tensiune 5000W Victron Multiplus 24V 5000W 120-50 al sistemelor de back-up monofazate 5000W

Multi-functonal, cu un management inteligent al puterii

Invertorul de tensiune 5000W Multiplus-ul este un invertor cu unda sinusoidala pura, un incarcator complex de acumulatori ce caracterizeaza tehnologia de incarcare adaptabila, si un comutator de CA de mare viteza, intr-o singura inchidere compacta. Alaturi de aceste functii primare, Multiplus-ul prezinta cateva catacteristici  vansate, ce vor fi punctate mai jos.

Doua iesiri de CA

Iesirea principala are functionalitate neintrerupta. Invertorul de tensiune 5000W Multiplus preia furnizarea la consumatorii conectati in cazul unei defectiuni la retea cand puterea de sustinere sau puterea generatorului este scazuta. Acest lucru se intampla atat de repede (in mai putin de 20 milisecunde) incat calculatoarele si alte echipamente electronice vor continua sa functioneza fara intreruperi. Cea dea doua iesire functioneaza doar cand CA este disponibil la una dintre intrarile Multiplus-ului. Consumatori care nu ar trebui sa descarce bateria, ca de exemplu un incalzitor de apa, pot fi conectati la aceasta iesire (a doua iesire disponibila doar modelelor cu comutator de 50 A).

Teoretic, putere nelimitata datorita functionarii in paralel

Pot functiona in paralel pana la 6 invertoare Multiplus pentru a atinge o putere de iesire mai mare. De exemplu, sase invertoare Multiplus 24/5000/120, vor furniza 25 kW/ 30 kVA putere de iesire cu o capacitate de incarcare de 720 A.

Posibilitate de functionare trifazica

Pe langa conectarea in paralel a invertoarelor, trei unitati din acelasi model pot fi configurate pentru o iesire trifazica. Dar conectarea nu se limiteaza aici: pana la 6 seturi de 3 unitati pot fi conectate in paralel pentru un invertor mare de 75 kW/90 kVA si o capacitate de incarcare mai mare de 2000 A.

Control de putere - Power Control – Avand de a face cu puterea limitata a generatorului, de sprijin sau cea de la retea

Invertorul de tensiune 5000W Multiplus este un incarcator de acumulatori foarte puternic, de aceea va absorbi foarte mult curent de la generator sau de la alt furnizor de energie (aproape 10 A per 5 kVA la 230 VAC). Cu panoul de control Multi poate fi setat un curent maxim de la generator sau un curent maxim de sprijin. Multiplus-ul va tine cont apoi de alti consumatori in CA si va folosi pentru incarcare doar curentul produs extra, prevenind astfel suprasolicitarea generatorului sau a sursei de sprijin.

PowerAssist – Amplificarea capacitatii puterii generatorului sau a puterii de sprijin

Aceste caracteristici duc principiile controlului puterii la o alta dimensiune, permitand echipamentului Multiplus sa suplimenteze capacitatea sursei alternative. Acolo unde puterea maxima este adesea necesara doar pentru o perioada limitata de timp, invertorul 5000 W cu sinus pur MultiPlus asigura imediat compensarea diferentei de putere de la generator sau de la sursa de sprijin prin energie de la baterii. Cand consumul scade, puterea neutilizata este directionata pentru incarcarea acumulatorului.

Incarcator adaptabil in 4 etape si incarcarea acumulatorilor

Iesirea principala furnizeaza o puternica incarcare sistemului de acumulatori prin intermediul software-ului avansat de „incarcare adaptiva”. Software-ul regleaza cu precizie procesul automat in trei trepte pentru a se potrivi conditiilor acumulatorului, si adauga o a patra etapa pentru o perioada indelungata de incarcare de tip „Float”. Procesul adaptabil de incarcare este descris amanuntit in fisa tehnica a incarcatorului „Phoenix” si pe website-ul nostru la atasamentele produselor. Pe langa aceasta, aparatul Multiplus va incarca un al doilea acumulator utilizand o iesire de incarcare independent tip trickle, folosita in special pentru un motor sau acumulator de pornire a generatorului (aceasta iesire este disponibila doar pentru modelele de 12 V si 24 V).

Configurarea sistemului nu a fost niciodatata mai usoara

Dupa instalare echipamentul Multiplus este gata de utilizare. Daca setarile trebuie modificate, acest lucru poate fi facut in cateva minute cu o noua procedura de setare a comutatorului DIP. Atat functionarea in paralel si cat si cea trifazica pot fi programate prin intermediul comutatoarelor DIP, fara ajutor computerizat. Alternativ, VE.Net poate fi utilizat in locul comutatoarelor DIP. Software-uri ca VE.Bus Quick Configure si VE.Bus System Configurator, sunt disponibile pentru configurarea unor noi si avansate caracteristici.

Date tehnice ale invertorului de tensiune 5000W Victron Multiplus 24V 5000W 120-50
 • Dimensiuni: 444 x 328 x 240 mm;
 • Greutate invertor de tensiune 5000W: 30 kg;
 • Putere generata in CA la 25°C: 5000 VA;
 • Putere generata la 25°C / 40°C: 4500/4000 W;
 • Puterea de varf: 10000 W;
 • Tensiune CA la iesire / frecventa: 230VAC +/- 2%  50Hz +/- 0,1%;
 • Nivelul de tensiune la intrare: 9 - 33 V;
 • Eficienta maxima: 94%;
 • Putere la sarcina zero: 25 W;
 • Protectie: a – g;
 • Gama temperaturii de operare: -20 to +50°C (racire cu ajutorul ventilatorului);
 • Umiditate (lipsa condensului): maxim 95%;
 • Standardele invertorului: EN 60335-1, EN 60335-2-29, EN55014-1, EN 55014-2, EN 61000-3-3, 2004/104/EC.

 

Acumulatorii solari Varta LAD150 AGM Deep-Cycle ai sistemelor de back-up monofazate 5000W

Acumulatorul solar Varta LAD150 a fost dezvoltat special pentru ultimele modele de barci cu electromotor, yachturi, rulote, sisteme fotovoltaice, eoliene si foloseste tehnologia AGM (Absorbent Glass Mat). Din acest motiv acumulatorul solar poate sa puna la dispozitie rezerve de energie enorme cu care poate alimenta numerosi consumatori electrici pe intreaga lui durata de functionare. Datorita autodescarcarii minime, se preteaza perfect si pentru utilizarea sezonala si nu necesita intretinere.

Caracteristiri acumulatori solari Varta LAD150 AGM Deep-Cycle
 • Ideal pentru barcile cu performanta electrica inalta, yachturi, rulote si pentru sisteme de energie regenerabila;
 • Tehnologie AGM, rezista cu succes la socuri si vibratii;
 • Durabilitate exceptionala: rezistenta la cicluri de pana la opt ori mai mare decat bateriile conventionale (pana la 800 de cicluri la un grad de descarcare de 50%);
 • Robusta, constructie absolut etansa;
 • Ideal pentru toate necesitatile dumneavoastra de pornire si alimentare.
Date tehnice ale acumulatorilor solari Varta LAD150 AGM Deep-Cycle
 • Capacitate: 20 h (EN) 150 Ah;
 • Capacitate: 5 h (EN) 123 Ah;
 • Dimensiuni:  484 x 171 x 241mm;
 • Curent pornire la -18: (CCA), EN [A]: 900 A;
 • Marine Cranking Amps: (SAE) @ 0°C: 1070 A;
 • Greutate: 45,5 kg;
 • Tehnologie: Deep-Cycle AGM.

 

Nota: Imaginile prezentate au caracter informativ.

 

Mergi in vacanta de vis cu un sistem de back-up monofazat pentru rulota

Pentru multe familii vacanta ideala se petrece in locuri superbe, calatorind cu o rulota. Din ce in ce mai multe persoane adopta acest stil de deplasare, pentru ca este eficient, comod si econom. In interiorul rulotei fiecare isi poate desfasura activitatile, fie ca vorbim despre somn, gatit sau alte lucruri. Rulota devine ca o a doua casa, una care poate fi transportata peste tot.

Avantajele calatoriei cu rulota sunt multiple, dar cel mai important este acela financiar. Nu veti mai plati bani pe cazare si nici pe mancarea scumpa din restaurante, deoarece puteti prepara cele mai delicioase retete chiar in confortul propriului sistem modern de calatorie.

Alege un sistem de back-up monofazat pentru rulota si vacanta ta va fi una de neuitat!

Totusi, o problema a acestui tip de vacanta este reprezentata de lipsa electricitatii sau de greutatea conectarii la o retea stabila. O solutie foarte buna este achizitionarea unor sisteme de inmagazinare a energiei electrice, care sa va ofere curent electric in momentele in care aveti nevoie.

Un sistem de back-up monofazat este o solutie de urgenta pentru cazurile in care energia electrica este intrerupta brusc sau pentru diverse calatorii, folosindu-se cu succes in rulote sau chiar in ambarcatiunile de pe apa. Sistemul UPS (Uniterruptible Power Suply) semnifica o sursa care nu se intrerupe de energie si are rolul de a preveni toate neplacerile cauzate de caderile de curent neprevazute.

Un asemenea sistem de back-up monofazat este format din invertor si acumulatori, care impreuna constituie o sursa transportabila de energie electrica. Puteti opta pentru un sistem cu o capacitate de 5000 W si veti avea garantia ca veti beneficia de tot confortul pe perioada vacantei.

Este foarte important ca sistemul de back-up mofozat ales sa fie durabil, caci in momentul in care facem o asemenea investitie dorim sa o facem pentru viitor.

Componente sistem de back-up monofazat 5000 W

Acumulatorii solari ai acestei instalatii pot stoca 7,2 kWh, putere care este suficienta pentru activitatile dintr-o vacanta. Fie ca alegeti o calatorie la munte sau la mare, trebuie sa alegeti un sistem de back-up monofazat potrivit nevoilor voastre, pentru a avea o vacanta fara grija electricitatii.

Invertorul are 30 kg, iar acumulatorii 45,5 kg, fiind usor transportabili. Acest sistem de back-up monofazat pentru rulota va fi un prieten de nadejde pentru orice calatorie confortabila, iar amintirile frumoase de peste ani vor fi de neuitat.

No posts found

Write a review